Friday, October 31, 2008

Aku nyanyi aku punya suka lagu yang aku nak nyanyi...kalu kamu rasa nak pengsan..itu masalah kamu..

Putri, jangan menangis
Hapus air mata
Di wajah cantikmu
Putri, kepergianku
Tak akan lama
Tahan rindumu
Putri, seandainya saja
Ku bisa, menghentikan waktu
Ku hentikan waktu
Bila kau rindukan aku putri,
Coba kau pandangi langit malam ini, aku di situ
Bila itu tak cukup mengganti
Cobalah kau hirup udara pagi, aku di situ
Mungkin dengan perpisahan
Kita kan mengerti arti pertemuan
Putri, percaya padaku
lni hanya likuan hidup
Yang pasti berakhirnya

......aku pandang langit malam...dan aku harap bintang itu akan sentiasa bersinar...menemaniku biar di mana aku ada seperti mana bintang itu sentiasa setia pada langit malam biarpun ada kalanya, langit gelap itu tidak menyinarkan cahaya pada bintang....aku pasti menanti kamu...sambil mengira bintang di langit. itu janji aku....

***************************************************************************************************************

Selepas kau pergi
Tinggalah disini kusendiri
Kumerasakan sesuatu
Yang tlah hilang didalam hidupku
Dalam lubuk hatimu
Kutahu kau sebenarnya tak
Inginkan lepas dariku
Hilanglah dambaku kala hampa
Bantu aku membencimu
Kuterlalu mencintaimu
Dirimu begitu
Berarti untuk ku
Kau telah mencinta
Dan dicintai kekasihmu
Ini tak adil bagiku
Tahu kah kau kini ku terluka
Lupakan ku dalam tidurmu
Yang pernah mencintaimu
Kau memang tercipta
Bukanlah untukku
Selepas kau pergi
Tinggalah disini kusendiri
Kumerasakan sesuatu
Yang tlah hilang didalam hidupku


........bantu aku membenci mu, bantu aku lupakan kamu. memang aku kecewa..aku kecewa dengan sikap da kepercayaan yang kamu berikan pada aku...kamu yakinkan semula aku tentang cinta...tentang hidup, akhirnya kamu biarkan aku terkontang-kanting. Aku mahu membenci kamu...

***************************************************************************************************************
mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu
telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku
ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

.....cinta tak semestinya di miliki. memiliki perasaan menyintai itu juga satu anugerah. bukan senang..untuk mengenali, menyanyangi dan menyintai. tapi aku pasti..setiap berlaku ada hikmahnya. kau tidak ditakdirkan untuk aku bergitu sebaliknya...tapi aku bahagia asalkan kau bahagia...itu sudah memadai..kerana biarlah cintaku dalam hati. itu yang pasti...


*****************************************************************************************************************

If you haven’t changed your mind
Then I want you by my side Tonight
I’m so tired of always having to bluff
Everytime I think about you baby, I feel so young
If I could just tell you I miss you
It’s so hard to say I’m sorry
You see, I want to sing this song, not for just anyone
but just for you
An ENDLESS STORY that keeps on shining
Always, I wanna show you, forever and ever
Memories of our time together
this way, they don’t go away
Once I knew that the warmth between us had disappeared,
gentle tears started to spread over my chest
This is not where it ends, I’m missing you
please don’t let go of my hand
You see, I wish I could sing this song, just for you
just one more time
An ENDLESS STORY of undying love
tell me why, please tell me, forever and ever

.....well seems like it just a beginning of the chapter yet to end it. but i'm sure it gonna be an endless story..hate to see coming episodes; but i have to agree dat i'm an impatient person..also, i wish it end up quickly..tho it's not easier as wat we see...ahhh..dun wanna care. i stil gonna sing the song for us... (demmit)......dis sucks!...

***************************************************************************************************************

kompang dipalu, pengantin baru
duduk bersanding, tersipu malu
kompang dipalu, pengantin malu
moga bahagia, ke anak cucu
kami doakan moga berkekalan
selamat sejahtera hingga akhir zaman
mempelai tersenyum manis
air mawar direnjis-renjis
bunga manggar indah berseri
ooooooooo
senyum tawa dan gembira
sanak saudara semua
oohh, indahnya
merahnya inai dijari
tanda kasih sudah termateri
ikatan raja sehari
hari yg dinanti-nanti
sudahlah menjelma kini
kekal dan abadi
selamat pengantin baru
moga kekal ke anak cucu
selamat pengantin baru


..erk...aku terdengar-dengar lagu ini. bila tiba di umah je pagi tadi...aku lihat beberapa barang yang aku sgt jelas fungsinya sedang berada menghiasi kamar tido aku. Ingatkan barang kak La atau along, sekali...aduss...cincin di dalam kotak atas meja. Apa aku nak buat hah?

tidakkk...aku baru 15 tahun utk itu..rasanya....baru semalam aku amik UPSR..(eh melampau plak) erk....erm...
Nanti lah aku pk.......

tapi apakah 10-10-10 itu kian dekat??? mak aih...jgn la.....

sama tapi tak serupa...

Kisah 1
Suatu masa dulu....sebelum istiadat konvo yang entah ke berapa..aku berbual Aina..

Aina : Ko tgk tue mak cik...(sambil menunjukkan aku ke satu arah)
Aku : mende ??(sambil mata melihat ke arah yang di tunjukan) ala...biarlah..
Aina: ko nie benggong la....(diam agak lama..memikirkan sesuatu...) apa beza menggong ngan benggong??
Aku : beza..erm huruf 'm' ngan 'b'...(selamber)
Aina : mangkuk...!!!
Aku : ko la hayun.....(blah lari..selamatkan diri!!!!)



Kisah 2
Sedang sibuk ber'ym' dengan manusia itu yang jauh di perantauan...

+Luke : watpe je tue?
+Aku : rehat....saya sangat penat laaaa rini...(cam biasa..sesi melaporkan aktiviti harian)
+Luke : Penat watpe je??
+Aku : baca buku....(jawab dengan malas)
+Luke : baca buku pun letih?
+Aku : sapa kata letih..penat je!
+Luke : penat ngan letih tak sama ke?????(bunyi ayat konfius je...)
+Aku : tak sama. cuba eja....(aku dah sengih2...)
+Luke : ^&*%$#@!!#$$$# (tak dapat nak huraikan persamaan kimia ini..)




Thursday, October 30, 2008

emotional song...

Pernah dengar lagu emotional song dari kumpulan Dewa? itu lah perasaan aku kala ini. sukar nak digambarkan..tapi lewat kebelakangan ini aku terlalu sensitif..telalu mudah terusik..terlalu mudah terasa hati walaupun untuk sesuatu yang remeh.
Aku windu rumah...aku tak nafikan. sekarang..aku sedang melepak di McD seksyen 3...mengabiskan masa aku dengan menyiapkan report. Aku mahu tenggelam dalam kebisingan dan kesibukkan bandar..bukannya hanyut dalam kesepian dan kesejukan atas bukit. kembar aku temankan aku..seperti biasa. Cuma kali ini, chenor juga turut sama.

bagus juga ya..kalu semua tempat ada wi-fi, lalu aku boleh surf internet tanpa batasan.

aku sedang cuba untuk tidak melewati ke chatroom seperti biasa...sebab itu aku berada di sini ketika ini. Aku tak mahu...kemurungan, ketidak stabilan emosi aku menyebabkan semakin ramai yg bekecil hati. Buktinya..lihat sahaja semalam. kalu bukan Izwan yang memujuk, sudah pasti aku tak tersenyum. Kalu tidak incik Shrek yang membalas sapaan ku setelah lama tidak berkomunikasi....mungkin aku masih bermuram durja pagi ini. yep..cik Shrek itu buat dunia aku kembali berbunga,..cik shrek juga buat aku ketawa....

Aku nak terus mengabiskan report aku. sok aku akan kembali ke kampung halaman tercinta. sudah rindu mama dan abah serta adik-beradik aku. Bila balik ke kampung,at least ia mendidik aku agar tidak lupa kesusahan hidup...tidak lupa bumi yang di pijak biar langit yang di junjung. oklah..aku nak mengundurkan diri.

semoga nyanyian emosi ni hanya setakat ini....


Tuesday, October 28, 2008

hilang tumpuan...

Esok petang aku akan menduduki final exam. tapi entah kenapa..aku hilang konsentrasi. kaki dan tangan aku yang lebam dan terseliuh nie dah ok..cuma demam pulak. Aku cepat marah kebelakangan ini..terutama bila menyebut nama seseorg itu.

hari ini aku begaduh di chatroom....dengan manusia yg nama seakan-akan nama dia. entahlah....

petang td, kepala aku masih berdenyut hinggakan aku tertdo ketika membaca note.dalam mimpi aku..aku nampak dia. Aku mula risau...setelah beberapa hari aku tak nampak nick dia online dan dia juga tak mengupdatekan blog seperti kebiasaan. sakit kah dia....

aku cuba paksa minda aku utk konsentrate. tapi masih gagal..td..aku majuk dan mengamuk marah ngan apple pie. sian apple pie..lewat kebelakangan ini, aku sangat sensitip..teramat sangat. entah napa....
bila dah marah2..baru aku rasa sakit hati sbb apple pie diam je. ahahahaha.....bodoh la tuan putri yang sorang nie,

sudahlah...aku nak g study. hope dapat catch up semua chapter b4 exam sok ptg.

Monday, October 27, 2008

Takdir,jatuh dan bangun......

" Cari aku antara lilin cair dan bayang malap. antara alun cahaya yang kecil seakan mahu saja terpadam terus. Dan bayang dekat dinding kayu yg juga gelap, kalau kau terjumpa sisa jasad antara duanya maka biarkan di situ menikmati kusam...

pinjam sebentar cuping, sebelum aku senyap ada wasiat mahu sampai ke jiwa kamu esok mungkin aku mati kawan, bantulah balutkan aku dengan kafan besi warnanya biar putih dan tebal sampai kali rotan dari dua malaikat sulamkan jawapan pada kayu lahad tentang Tuhan, tentang Agama, tentang Muhammad, tentang Quran, tentang Ka'bah, dan tentang Kawan......" -Zinggof



Aku mulakan entry aku dengan para puisi yang masih belum siap dari Zinggof, sahabat seperjuangan dalam arena puisi. Mungkin aku tak pandai berbicara dengan kiasan dan metafora, tapi....secara direct speech and write are the better way in order nak elak salah paham terjadi. Aku dah bosan..di tuduh..di kutuk sebarangan hanya kerana salah penafsiran akan tulisan aku. Aku tak mahu lagi...ada yang terluka hanya kerana tulisan aku...lalu membuatkan aku akan rasa bersalah untuk sepanjang usia aku.

ketika aku menulis ini aku sedang demam. suhu badan aku mula tinggi. Barangkali demam urat. Sabtu yang lepas, aku, elly dan ain kami bermain ice-skate. Untuk pertama kalinya kami bermain skate. Aku suka melihat orang bermain skate....kali ini aku ingin mencuba. Perasaan takut...mesti ada. Aku takut sangat jika jatuh, sbb ia akan effect kesan operation aku yang masih baru. tambah pulak, aku tak mengambil ubat mengikut skala yang sepatutnya. Aku tak mahu terlalu bergantungan pada ubat. jadi ubat-ubat itu aku simpan sahaja dan makan bila memerlukan.

Mula-mula masuk ke gelanggan ice-skate, nervous! tapi aku tiupkan juga kata-kata semangat. berani tak semestinya takut...dan aku nak lihat bagaimana rasanya jatuh dan bangun kembali...demi mencapai apa yang aku mahu. Matlamat aku..aku nak skate...dan proses jatuh bangun itu adalah sebahagian perjalanan utk mencapai matlamat aku. Yup...aku jatuh...bukan sekali..bukan dua...tapi berkali-kali. Tutor di situ bantu aku untuk bangun....elly dan ain juga tak lepaskan tangan aku ketika slide walhal kami sama-sama baru belajar sliding and skating. kat sini juga, aku kenal dan berbual dengan beberapa kenalan baru.

Apa perasaan jatuh?malu?
tak...Aku tak rasa camtue...dalam kehidupan ini ada byk yg kita bleh pelajari di luar bilik darjah. walaupun ada yg bertangganpan men skate nie membazir dan bodoh sebab tak reti pastu asik jatuh..tapi tak sume org ada kekuatan utk melawan ketakutan utk jatuh..kemudian...jatuh dan mencari kekuatan untuk bangun semula sama ada dengan bantuan org yg kita kenal atau tak..or bangun sendiri selepas jatuh. tapi, setelah kita berjaya bangun...adakah kita akan terus slide?atau berpatah balik dan quit dari main?atau give up begitu saja..suh strecher angkat?? pilihan ada ditangan sendiri...Aku tak rasa malu ..sebab dalam hidup aku sendiri..aku banyak kali jatuh. kemudian bangun dan bertatih kembali berjalan. bila dah pandai...dah bleh berlari..tapi tetap akan terjatuh. so, bila aku dah boleh mula skate..aku tak mahu elly atau sesiapa pegang aku...sebab aku nak berusaha. Aku tak mahu sentiasa ada org di belakang atau sisi aku utk membantu. Aku nak belajar independent

jelas dalam kehidupan aku..aku terlalu bergantung. kembar aku, fatah sebagai bukti..sangat manjakan aku..tanpa disedari sampaikan aku rasa tanpa dia aku tak mampu buat apa. tanpa dia..hidup aku sunyi. betul juga kata fairuz...aku terlalu manja tanpa aku sedari...bila berhadapan ngan masalah..pasti sahaja ada sesiapa di sini aku walaupun aku berjauhan dr keluarga. sampai bila? sampai bila aku akan bersifat keanak-anakkan.

percubaan pertama...jatuh, bangun, dan jatuh ketika skate..sekarang aku yakin aku bleh skate. Aku bleh bangun tanpa memegang tangan org...sekarang..apa yang perlu..aku mengetahui matlamat aku. Fokus pada matlamat..sama seperti aku fokus pada gerak kaki ketika skate. Kalu tidak fokus, aku akan jatuh. Mungkin sekarang aku jatuh...aku bisa lagi bangun dan skate kembali..tapi bagaimana kalu aku cuai...dan aku jatuh aku tak mampu bangun lagi....jadi bak kata Izwan, aku perlu lebih behati-hati setiap masa. InsyaAllah...

walaupun sekarang nie kaki aku berbalut bandage...tangan aku bengkak dan lebam sebab asik terjatuh...(paling tak bleh blah sbb jatuh ketika berdiri kat tepi gelanggang coz terberangan.. sampai ankle sprink) pastu...sesi tolak menolak ketika nak naik bus rapid..membuatkan kaki aku semakin teruk...lebam tangan takyah kata la....aku tenang. Aku senum dan ketawa dengan ikhlas. setelah apa yang aku pendam..aku luahkan...aku uraikan ia dan lepaskan dalam gelanggang ice-skate tue.

Aku bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang. jauh dari apa yang aku nampak sebenarnya...

thanks fatah...sbb bg aku 1 litre of tears. Banyak benda aku blaja dari 1 litre of tears.

well..rabu ini sudah final exam...aku nak study.....

buat pembaca blog aku..tima kasih... dan tima kasih sbb memberi aku kekuatan dan semangat. kehidupan..penuh dengan misteri yang tak terkupas. Hanya masa dan takdir menentukan....sehingga ia tersingkap dan terungkap...kita hanya mampu berusaha,dan Dia yang menentukan.

Aku akhiri entry ini...dengan lirik lagu Yuna Ito, Faith.

FAITH-YUNA ITO
I walk all by myself...
But I don’t regret
the things I decided back on that day
at times, the pain gets worse
Though I’m still in love
I will not stray the path I chose
If somehow, this time
a light called hope
could appear
then surely, we could be together
and I’d get the strength I need to live on
Those days of love, those times you loved me
its warmth, still has not faded
I can’t say anything to you
No matter what the words might be
I simply can’t bear to tell you everything
On the nights I can’t be with you, even though I want to
I lay in my room, hugging myself without sleeping
I still believe in love, so once more
I will believe, and I won’t give up, cuz I have
Faith in my future
Show me the way
To the days of yesterday
If they’re things that can be thrown away
then they’re just simple things
This kind of selfishness,
you answered it with kindness
because I needed an anwser
Caught in a mass of people
I feel shaken, and yet
there are some things that don’t change
So whenever I stop myself, I am reborn,
because my dream gives me the proof I need
Whether this freedom is eye opening
or mundane, I know I can’t rely on it
Don’t make it fade away to be
drained away
because it’s connected to my heart
On the nights I can’t be with you, even though I want to
I can hear your voice
I do believe in love, so I won’t let go
And I will hold on to the things I believe, cuz I have
Faith in my future
I will believe, and I won’t give up, cuz I have
Faith in my future....


bye!




Friday, October 24, 2008

Syaitan tepuk tangan tengok aku marah.....

Syaitan tepuk tangan bila tengok perangai aku....
hanyut dengan sifat amarah aku....hanyut dengan emosi dan badai apa ntah....

malaikat pulak menangis...tgk aku kalah pada ujian perasaan

Innalilahwainallilahiirahjihun...

waraskan akal...minda...masyaAllah..

sembah sujud pada Yang Esa, aku hamba Mu yang tersalah langkah. Moga Kau berikan aku kekuatan berdepan dengan konflik ini. semoga tiada hati yang terbunuh..musnah kerana ini.


Pertama- Orang Baru;kesah lama.
Abang KAM contact aku. Pesan aku ke walimah dia ahad ini di area Cheras. Ahaha..aku dah lupa dah ke rumah dia. Dah lama tak pergi umah dia..ehehheh.... Joe atau nama sebenar Amiruddin plak bgtau kak Rus dah dapat baby gurl.Nama baby gurl Siti Khadeejah Tasnem yakni membawa makna gabungan nama isteri Rasullulah Khadijah dan tasneem iaitu mata air di dalam syurga. Satu lagi berita gembira, Kak yue juga dah bersalin. Baby gurl. Nama Izzah Al-Huda. sedap bangat nama. sukanya aku. Kiranya, aku dah jadi mak cik la...aahahaha...Acik Su In.tak dapat nak bayangkan...dah tua rupanya aku ini.


Kedua-pergi entah bila kembali.
Faiz dah ke Korea. Takpe la,dia tak mahu aku hantar dia dekat KLIA. sedih barangkali tengok aku menanges. ala..katakan saja....muka aku huduh kalu menanges..tambah lagi kalu esak dan menggonggoi bagai anak kecil. itulah cik faiz...sapa suh kamu manjakan aku??? sekarang baru kamu tahu betapa susahnya nak tinggalkan aku keseorangan.. Tapi kamu tak usah risau. Aku masih ada kembar yang sentiasa tak pernah tinggalkan aku walupun sibuk denga awek-aweknya dan skandelus nya. ahahhahahahah....Aku tau ko akan kembali, aku tak isau. Ala bukan jauh pun Korea dan Malaysia, 7 hingga 8 jam perjalanan je. paling tidak, kau kumpulkan dana....sponsor aku ke sana makan angin. kau kan nak aku berehat..ahahahha


Ketiga-Denda kes terpencil
Aku didenda dan mendenda diri. Aku langgar arahan Kak Mel. sekarang, aku perlu didenda. kalu Kak Mel tahu aku langgar arahan dia.....pastinya timbalan dekan itu mengamuk. Nama je akak aku...tapi cam student dia plak..aku diperlakukan. wahahaha..kejinya. kalu Kak Mel baca, nahas aku dikembirikan. Wahahaha.... Apple pie juga kata begitu...cik agar-agar pun kata begitu..jd..begitulah..mendenda diri aku menjadi terpencil wat seketika waktu. ehehhehe..jgn isau..aku sentiasa gembira dan bahagia! ok selepas ini..tiaada lagi novel indah,tiada lagi madah kata,tiada lagi kiasan andrea. Kita balik guna get logik!
Argh windu benar aku dengan timbalan dekan aku tue..ahhaha


Keempat -Take home,take test
baru sahaja nak settlekan satu take home test yg bakal di submit beberapa jam lagi....datang lagi dua take home test. aku nak tanya..ini take honme ke take test? kalu take home test..mesti buat kat home ke?buat kat library tak boleh ke?


Kelima- Closed house,open heart.Ops..bahaya nih!
Raya dah nak sampai penghujung..maka open house pun dah nk close house. hihihi..kat sini aku dengan rendah hati, dengan penuh kekhilafan, aku nak minta maaf kepada beberapa manusia...yang mengikuti blog aku. Aku tahu mereka tahu sapa yang aku maksudkan...tak terniat aku nak mengambil hak sesiapa..atau melukakan hati sesiapa...kebelakangan ini, posting aku byk bercampur emosi. gembira benar ciptaan Allah bernama Iblis dan syaitan sebab berjaya menyesatkan aku dalam amarah. Aku mohon MAAF yang teramat banyak. Juga pada kawan-kawan baik aku yang secara langsung dan tidak langsung aku lukakan hati mereka


Keenam- Demam orang normad...
waaahahahahahaha..aku kena pindah umah, dan pindah tempat keje...sekrang dah start cuti. bila lapor diri aku makin jauh. jauh ke dalam.....Bagus lah.... dan...sekarang jugak demam periksa dah mula. adeih...strugle for future..itu priority aku sekarang! pasnie...kena gigih keje...bulan 3..ehehe...ada satu impian dan keinginan aku kena capai tanpa bantuan sesiapa. Dah byk sgt org berkorban untuk aku, aku tak mahu korbankan sesapa lagi demi yang satu ini. Abah dah setuju...jadi ini perjanjian aku dengan abah..oh ya..kejap lagi mau shopping barang ke tempat baru .takut nanti tak sempat, jd better beli awal-awal. singgah umah kembar jap, amik 1 litter tear...tak sabar nk tgk erika sawajiri! aku suka yang pelik-pelikkan...adeih...pelik betul...tak ubah gaya org normad tapi kira kategori org normad educated tapi cenggeng..wahhahaha...siot je!


Ketujuh-jangan cari,tanya lagi...
henti menangis..senyum! jangan tanya mana aku pergi..jgn cari mana aku hilang! esok, aku tukar no tel..aku juga tukar alamat rumah...aku juga tukar alamat email...apa lagi ye aku nak tukar. Blog ni...ahaha...kamu tgk saja la. senang cite...kalu banyak cite pun, akhiran nya spekulasi kan..kan...
kalu 1 september menyaksikan satu perubahan rutin harian....tak salah kan jika 1 november menyaksikan satu lagi titik berubah kerana tiupan angin monsun. Bukankah aku selalu bilang..aku simple tapi unpredictable. Jadi..jgn jangka tingkahlaku aku..sebab..johari sahaja mengenal maniam.hahahha ah seng, kamu jgn terasa kalu maniam dan johari saling berkenalan. Argh...

ok..aku nak g balai polis. settle!!


tima kasih membaca blog aku...ini semua falSAMPAH bukan falsafah yang boleh di gunapakai...

Jom layan Yuna Ito, Faith....

Lepaskan aku kembali ke laut...jangan cari aku lagi!!


syaitan...hentikanlah bersorak..aku takkan bg kamu ketawa gembira lagi! kali ni, hanya aku akan ketawa...ahahahahha....

Thursday, October 23, 2008

Greek Goddess...

Aku letak noktah. pada titik bicara. aku tak suka keadaan ini.







otak aku penat, badan aku penat, hati aku sakit. walaupun aku tahu..otak kamu lagi sakit, jiwa kamu lagi sengsara. sila makan ubat..kalu tidak sakit kamu melarat!



Aku ingin berhenti.....dia minta aku jgn berhenti!
aku tak mahu berkawan...dia suruh aku terus berkawan..
Aku ingin berlari..dia tambat kaki aku di hujung petala langit.



kamu ingat aku heran?aku kesah dan peduli?

nie jawapan aku... "pergi mati! " *evil laugh*




ini aku.....aku tak perlu kamu , kamu, kamu dan kamu... dalam kamus hidup aku. jadi, aku akan kembali..buat apa aku rasa aku nak buat. walau aku cenggeng, aku tahu langit ku junjung, bumi yang ku pijak.Aku ada apa yg kamu tak ada..itu lebih penting...walupun kamu ada apa yang aku inginkan. Dah tak penting lagi bagi aku apa yang kamu ada...sakitkan?keji kan? itu aku!!


sila berhenti jadi si tepung talam. Aku tak suka makan tepung talam.
Lebih baik makan Donut big Apple perisa choclate dan apple green! Dunia dah maju,zaman dah berubah.....



oh ya kamu..tak perlu femeskan blog aku dengan publisiti murahan. kalu nk baca..terus baca...kalu nak komen..komen saja di time-capsul...tak perlu sindir tepi-tepian. itu kerja siamang picisan sahaja. tak baca disclaimer aku letak ke?



kalu tak berubah..sok lusa, aku private kan blog aku. puas hati kan?!!!?!?!?!!!!

Tuesday, October 21, 2008

hari ini...

Kak Hana dah pulang. Bakal abang ipar ku yang ambil. Walaupun sekejap sahaja dia datang, dah cukup mengembirakan aku yang tengah kusut dan tak terurus nie. Tadi sebelum abg Imran datang jemput kak hana, aku teman kak Hana shopping. Beli baju utk open house TM hari sabtu nie di La Meridian,KL. Tiba-tiba aku jd penasihat pemakaian kak Hana. Al-maklumlah...bakal isteri kepada executive kewangan TM, takkan takmo nampak elegent dan penuh ciri-ciri wanita melayu terakhir. kami menjelajah semua butik yang ada menjual jubah kat PKNS dan PAS. akhirnya, kak Hana aku sangat berkenan dengan jubah berwarna pink tue....jalan dan berjalan, kami masuk ke satu section yang tak sepatutnya...ahhaha...dah selepas menunjukkan muka yang sangat manja..penat..sedih dan letih....ehehhe..akhirnya kak hana telah memilih ini yang ini untuk aku..ehhehhehehe..cumel kan?! Ketika aku menulis nie pun aku tengah peluk ia. erm..masih terpikirkan nama yang sesuai..ssemoga ia menemani aku ketika menjawab peperiksaan...kesedihan dan kesukaan aku. ehehhe....muka teddy nie cam muka sedih je....tak tersampai hati aku lihat..ahahahha...
Selepas aku berjaya memeluk teddy yang telah berpindah milik menjadi binatang peliharaan aku kini, aku dan kak hana pun meneruskan aktiviti mengukur dan membanci kedai. Last sekali, kami singgah di kiosk McD untuk membeli McFlury strawbery mudpie. ekceli aku minta mcflury mudpie..tapi dia kasi strawberry mudpie..ehehh..best nye!!! selepas beli mudpie, kami terus ke bus stop menanti bus balik ke Puncak. sampai di puncak, kami singgah makan di kedai makan kebiasaan aku. Kenyang sangat...dengan nasi paprik campur,tomyam campur,telur dadar dan sambal..pergh memang kenyang. Lagi best bila abg Imran yang belanja...ahhahha....
by the way, kak hana dan abg Imran akan bertunang Ahad ini,insyaAllah dan majlis pernikahannya akan dilangsungkan pada januari 2009 nanti. Aku yang menyaksikan cinta mereka berputik, seronok sangat. Semuanya berjalan dengan lancar. Tue la asik gaduh je...kan sekarang dah takleh berpisah..wahahhaha....aku doakan kak hana dan abg imran sentiasa bahagia. Abg imran dan kak Hana ini selalu jd malaikat aku..sentiasa ada ketika aku memerlukan..ketika aku kesedihan. tak pernah sekalipun merekan biarkan aku terkontang-kanting selesaikan masalah aku. Agaknya..betul la kata fairuz, aku nie manja dan dimanjakan sangat. apa nak buat..itu lah aku....
Sepanjang kak hana berada di sini, dia banyak menasihat aku. Semalam aku berbaring atas ribanya bercerita apa yang terbuku di dada. kata-kata Kak hana banyak memberi aku semangat dan memulihkan hati aku. Ya, aku tak perlu terlalu memikirkannya. Aku telah menjalankan apa yg patut aku buat...dan selebihnya biarlah Allah yang menentukan. Yang penting sekarang, aku kena pentingkan apa yang lebih penting dikalangan yg sangat penting.Aku tak boleh biarkan emosi mengambil alih kewarasan aku hingga menyebabkan aku hanyut dalam alunan perasaan yg caca merba ini.

setelah berfikir panjang...aku pikir semasak-masaknya..setelah beberapa hari menghadap IP Domain pembaca-pembaca blog aku...erm... kamu..aku tahu kamu membaca blog aku. Mengikuti setiap coretan aku...aku tau aku sangat sukar berbicara dewasa ini...tapi kalu kamu aku berkata..aku menantikan kamu. Sabtu ini..jam 2petang hingga 3 petang,aku akan menanti kamu di hadapan chinoz, level 1 yang berhampiran pintu keluar ke taman di KLCC. Kamu tak akan sukar utk mengecam aku..kerana aku akan berpakaian serba putih pada hari itu. Aku nantikan kamu..ya kamu..kamu yang tertanda tanya akan kehadiran aku...rupa ku...tutur pekerti aku..ya...biar kita bicara hati ke hati. Walupun aku tak suka ke KLCC, tapi KLCC itu menjadi tempat kesukaan seseorang yang pernah aku suka...barangkali org yang sama kita suka....maka...kita bertemu di situ sahaja. selebihnya..biar lewat pertemuan itu menjadi saksi kejujuran kita semua. mungkin sukar untuk aku mengenali kamu...jadi aku pohon, kau pegang lah sebuah novel di tangan mu dalam posisi yang terbalik. Aku menantikan kamu di situ..kau tanyalah gerak hati kamu....jika kau benar iingin dengar bicara ku, aku menanti kamu di sana.

tadi, mua'adz call aku..dah lama tak dengar cite mua'adz. tertiba sahaja call dah dengar dah jd usahawan berjaya, sampai nk hadiahkan aku sebiji myvv sebagai hadiah hantaran perkahwinan untuk aku. Dia kata aku jual mahal...sengal la mamat nie. tak abis-abis usik aku. ada-ada sahaja idea mahu kenakan aku. ehehhe...cumel la budak sorang tue..ehhehe

Aku dah menguap byk kali..tapi aku perlu mandi..then siapkan slide untuk ITPM sebelum compile petang esok dan juga study untuk test PR..malam sok aku kena settlekan keje baru yang diberikan puan utk strategik management. Jumaat nie test web. so, aku tak jd balik minggu nie. lepas siap berpindah..aku akan balik kejap ke Penang. windu sangat pada mama...

kata kak hana, semalam, aku dah mula meracau dan bercakap dalam tido. Yelah,semalam aku tertido awal sedangkan kak hana masih menulis thesis. ehehehe..mujur kak hana tak pasang telinga. kalu tak..wat malu je...

kamu nak tahu mimpi apa? ahahha...

aku mimpi emmy dan grup project aku tengah bentangkan progress report ITPM dan SA kat ASO. ahahhaha.....jgn salahkan aku....aku terlalu penat!

aku nak rehat sekejap seblom mandi dan mulakan keje. aku juga...sangat kekenyangan di suap dengan macam-macam makanan oleh kak Hana dan abg Imran...

Aku mau peluk teddy bear baru aku.....

Take My Heart...

thanks to Izwan,Safwan, Ain, Jue, and those the rest...for these few days...they keep buzzing me..keep an eyes to me, giving some inspirations and advice. thanks for motivating me back.
Izwan, as always pass me few songs to accompany me...also not to forget Safwan...this song,entitle take My Heart was so damn cute..and i luv it. thanks. so,i would luv to share this song with u all ..only a lyric...simple but meaningful (i guess). oklah..let enjoy the lyric.

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like
But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too
If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine
But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too
I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return
I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

oh ya....this song was sang by Soko....u may google or search in youtube after this. Tust me...it so cute!!

Monday, October 20, 2008

being tagged! taraaaaa.......

Survey from Aizuddin!

I'm too lazy to change the "♥" into something else. So layan aje lah

♥ If you could spend one ringgit in 5 minutes, what would you spend on?
-choki-choki

♥ What is your most favorite thing to do?
-dengar lagu

♥ What kind of news do you read?
- semua bc....

♥ What would you give up in return to eat all you want in the world and not get fat?
-masakkan mama

♥ Is there someone in your heart right now?
- sgt ramai dlm hati ku...wahaahhaha...

♥ Do you believe you can survive without money?
- gilos la tue...mayb that time aku sudah kurang waras

♥ What are you afraid to lose the most?
- i afraid of the word 'lost'

♥ What do you feel like doing right now?
- feeling ntah apa2 ntah...

♥ If there's someone that you love,would you confess to him/her?
-kalu suka..mmg la berani confess tp kalu bab cinta...the very weird thing...aku akan menyembunyikan diiri...sanggup kehilang sbb tak buka mulut..ahahha

♥ List out 3 good points of the person who tagged you.
-comel cam lonelu tiger..auww, baik hati, and berkaliber...auwwww.....

♥ What are the requirements that you wish from your other half?
-org yg tau menghargai diri aku, tidak bercakap kasar.dll

♥ What is the thing that will make you think he/she is bad?
-myself..ahahahhahah

♥ If you had to eat one thing for the rest of your life, what would it be?
- masakan mama aku..ahahahhaha

♥ If you had a choice to be rich or happy,which one would you pick?
- happpy..erk..rich ..erm..both bleh tak????!?!?!

♥ If you have a chance, which part of your character you would like to change?
- tak matang,palyful dll

♥ Who is the person that you can share all your problems with?
-most of the time,my twin fatah!

♥ How do you see yourself in 10 years time?
-stil sexy..wahahahha...menggong je!

♥ What is the one thing you love about yourself?
-my hair....dah panjang sampai tgh belakang and dah ketara perang....natural perang k!

♥ If you can bring only one thing along with you to another world,what would it be?
-my family

♥ 7 Tags
- sapa yg bc blog nie..tak buat...jd sesumpah..ahahhahahha

SURVEY #2: Aizuddin gak..ahaks

RULE #1 People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 question that they dislike with a new question formulated by themselves.

RULE #2 Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.

1. If your lover betrayed you,what will be your reaction be?
- laugh then cry..then angkat phone and dial no fatah..then jom secret recipe!

2. If you can have a dream come true,what would it be?
- aku mau g bagpacking..ehehhehhe

3. Whose butt would you like to kick?
- shud i mention his or her name??ahahahhaha.....

At the moment, have got to be myself for being so "rajin"

4. What would you do with a million dollars?
- shopping ngan my family..belanja my family..fatah,angahlinda sume2..then g umrah..eh haji terus then bagpacking around europe...(cet)

5. Do you go for your friend's ex?
-nope so far..hope maintanned nope...

6. Which is more blessed,loving someone or being loved by someone?
-both being love and love them back...ahhahahha

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
- let it be my secret..ehehhehe

8. If the person you secretly love is already attached, what would you do?
- ahahahahahaha....jerit!

9. What do you pray each day for your loved ones?
-doa aku kebahagiaan semua org aku sayang....

10. Name a place where u want to be right now
- Mekah wat haji atau Venice Italy

11. How would you see yourself in ten years time?
- entahlah...wallahualam...

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
-mau tdo bleh ka?

13. What kind of person do you think who tagged you is?
sila refer jawaapan di atas sblom ini...

14. Would you rather be single but rich OR married but poor?
- Single but rich. A marriage is not about worldly wealth, but having money is really important.(pinjam jawapan cik aizuddin la..ahahha)

15. Whats the first thing you do when you wake up?
- duduk depan meja study....buka laptop check mail...then tdok cermin..ahahhah

16. Would you give all in a relationship?
- i give my heart all out...ahahahha

17. If you fall in love with two people simultaneously,who would you pick?
- aku pilih sapa yang pinang aku dulu. i dun want to make an decision nymore..so anyone intrested...can call my mum..pendaftaran pencalonan telah di buka sekarang!

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
-sy sgt cepat pelupa...byk sgt makan kari kepala ikan..ouch...sedap2.

19. Did you have a good childhood/teen age?
- best je....

20. What is your favourite kuih raya?
- kuih makmur mak su, tart nenas mak ani, kuih ros mama ku..nyum2...


Dengan ini saya mengetag:
sapa yang baca entry nie..kalu tak wat nnt tak sampai jodoh..wahahhahahha..JAHAT nya aku!!

Malaikat Utusan...

Aku yang berrcelaru, mencari penyelesaian pada pengakhiran persahabatan..aku bisik pada hati, moga diberi kekuatan bedepan kekusutan ini. aku telah buat apa yg perlu..selebihnya biar Allah menentukan.

Lalu..tuhan pinjamkan aku beberapa malaikatNya. Kak Hana, baru sahaja tiba. Pastinya, aku tak akan bersedih lagi.. sebab Kak Hana akan menemani aku sepanjang minggu ku membantu aku berkemas untu berpindah. Yep..aku akan berpindah..jauh dari kesunyian bukit.

Malaikat kedua....Syed . Aku pun terkejut...apa mimpi yang meniup dia kembali menghubungi ku. Hubungan aku dengan dia telah lama berakhir, tapi dia menuntut janji aku padanya. Kelakar. Cinta zaman kanak-kanak yang dituntut kembali. Dia ajak aku balik ke kampung untuk bertemu dengan mama dan abah. Betul-betul gerak dari tuhan barangkali, aku juga sudah berkira-kira mahu pulang ke kampung hujung mingu ini.

kerana entry aku sebelum ini, Fairuz pula salah paham..sampaikan emo dengan aku. kelakar sangat...sampai aku terpaksa berkejaran ke pondok telepon utk memujuk Fairuz. Apa lah pakcik nie..... Aku juga berbual dengan encik agar-agar. Dia dapat detect suara aku down. Dia pun cam aku..demam dan batuk. Bila dengar encik ahmad ruzaimi tue membebel...aku ketawa...senang hati dengan dia.

Dalam lab td, aku boleh tertido pulak dalam lab, Mata nie berat gile..dah la pa'ah sebuk layan pic hot dia. Malam karang jam 8mlm ada test strategik. Essay! hish..otak aku beku. Apa yang aku baca tak masuk...last2 cite pasal interview sterwardess pulak yang mengisi perbualan aku,emmy, farah dan nadiah. ehhehhe...oklah..aku dah sangat mengantuk. Aku nak tdo sekejap...dah la kak hana dah sampai ke India dah tue mimpi.

oh ya, ada ura-ura mengatakan beberapa nama telah di shortlist kan utk re-shuffle cawangan. The best thing, nama aku juga ada. Semoga...aku dapat bertukar ke kampus cawangan. Time single mingle nie lah nak berjalan sepuas-puas hati. bak kata fatah, penuhkan cop di pasport? ehhehe........

Aku betu-betul gembira. K la...nk tdo jap. then mau sambung study! Ganbattane.

Sunday, October 19, 2008

aku ingin bercerita...

Sepanjang hari...aku mengabiskan hari-hari aku dengan memenatkan diri, menunaikan hukum wajib menghadiri jemputan kawan-kawan seperjuangan aku. Tapi sebenarnya, aku cuba menjarakkan diri dengan dunia virtual..kembali melewati perjalanan indah. Dulu, aku suka berjalan...dan kembar aku,fatah sentiasa menemani aku.Tadi pun dia masih menemani aku...dan dia belikan aku donut big Apple kegemaran aku. bukan satu tapi..erm...12. Ada donut kesukaan aku!!! dan masih lagi berbaki 7.pecah lah perut aku nak makan.
Aku tak tahu la bila fatah posting nanti...harap-harap sekitar KL je. aku tak sanggup berjauhan ngan dia. Angah faiz juga mula menjauhkan diri dari aku. Barangkali dia tak sanggup untuk tinggalkan aku. Yelah, dia akan di tukarkan ke Korea tak lama lagi.. akak aku, angahlinda pulak sedang sibuk ngan final drafft thesis dan fyp dia. tak lama lagi angah akan grad,dan insyaAllah..angah akan berkahwin dan menyambung pengajian nya di UK. Al-maklumlah..cik abang dia sambung PhD kat sana. satu persatu akan tinggalkan aku.... mungkin aku sgt pentingkan diri sendiri, bila aku tak mahu kehilangan mereka. tapi aku terlupa, rasa kehilangan hanya akan terasa bila kita rasa memiliki. sama lah keadaan aku sekarang..aku telah kehilangan luke, iman, daus, dewi dan sekarang dia. Aku juga hampir kehilangan pa'ah dan oniiigri, tap syukur ia tak terjadi.
bila cakap tentang kehilangan, aku sangat sedih. tapi dah lama aku tak esak dalam tangisan...kali terakhir...yup...ketika pembedahan bulan Feb tue. Pembedahan yang membuang sejenis ketumbuhan berhampiran pangkal rahim dimana ia sangat berisiko untuk membunuh nyawa aku. Aku ingat lagi saat doktor bgtau aku tentang perkara itu, aku hanya senyum. sikit pun aku tak nangis. Fatah, Min, Daus dan Rizal,angahlinda yang berasa di sini aku ketika itu. Saat pagi itu aku akan masuk ke bilik operation, doktor datang untuk menyuntik aku dengan macam-macam jenis ubat anesthatic. Nurse kat situ selalu kata, aku patient paling mudah dan paling ceria yg dia jaga. Tapi, ketika doktor suntik aku dengan morpin yang menyakitkan itu ke kulit, aku menangis..aku meraung semahu-mahunya hingga selruh ward mendengar dan aku esak kesakitan. Aku nampak fatah cuba berlagak tenang dan keras hati...walupun hujung mata dia cam ada air mata yang menanti untuk tumpah. Aku pegang kuat tangan dia....dan aku juga hampir patahkan jari doktor sebab terlalu sakit. Aku masih lagi ingat Daus ngan Rizal, cuba senyum tapi bersembunyi di belakang langsir wad dan mengelap air mata. Aku memang memerlukan mama...tapi aku tak sanggup tak mampu bgtau mama..jd sepanjang pembedahan itu berjalan, mama tak tahu sebenarnya, Aku kata pada mama aku hanya menjalani pembedahan appendiks dan minta mama jgn risau. di saat aku bertaung dengan nyawa....aku pertaruhkan nyawa aku....dan itu kali terakhir yang aku benar-benar menangis semahu-mahunya seblum hari ini sekali lagi aku nangis semahu-mahunya.

Ada seseorang suka bertanya aku.."untuk apa kamu menulis lya.."

aku suka jawab, "saaya menulis sebab saya ingin menulis.." maaf! aku berbohong pada kamu. Aku rasa satu pembohongan tidak membawa apa makna lagi pada kamu..kerana kamu tahu aku seorang pembohong,pembohong yang cuba merosakkan hidup kamu. Mungkin aku berbohong dalam kehidupan sebenar, tapi aku tak pernah bebohong di dalam tulisan aku. Aku tak berbohong dalam dunia aku sendiri. baik..aku akan bgtau kamu...selepas pembedahan...pembedahan yang septutnya hanya 2 atau 3 jam itu telah mengambil masa hampir 6 jam itu..kn tidak berjaya. ketumbuhan itu pecah, dan cecair yang berkuman itu telah mengalir ke tempat tak sepatutnya..iaitu rahim. awal pembedahan doktor telah beritahu....sekiranya sesuatu terjadi atau pembedahan gagal ,mereka perlukan untuk membuang rahim sebelah kanan aku bg menyelamatkan nyawa aku kala itu. Jadi bila aku kata ia tak berjaya, kamu paham bukan...kerana saat aku menulis ini..air mata ak sangat laju mengalir. Aku depresi. Walupun doktor bgtau, aku masih berpotensi untuk menjadi seorang ibu...walupun 30%, kamu tak kan paham perasaan aku. Aku ingin menjadi ibu kepada 6 org cahaya mata. aku ingin menjadi ibu kepada lelaki yang aku sayang itu. Aku sangat depresi!! kamu tak paham...kamu takkan tahu..sebab kamu bukan wanita. kamu tak akan paham perasaan ini. kerana kamu lelaki..kamu tahu..bila kamu tak dapat zuriat...kamu boleh bekahwin lain. Itu lah lelaki!!! Aku si cenggeng yang tak suka hidup bermadu. kamu tahu..aku depressi. Aku kecewa ngan hidup..hilang dan terus hilang...! tak..kamu tak tahu! kamu tak mungkin tahu...sekarang kamu dah tahu kan...kamu boleh bertepuk tangan! aku loser..lebih teruk dari kamu. Kamu tahu apa aku buat untuk bangun.... di sini...di sini aku curahkan rasa hati aku. di sini aku ketawa dan gembira. Di sini aku berkongsi segalanya. Aku kurung diri aku. Aku jauhkan hidup dari kelompok aku...yg ada hanya aku...fatah... mama,abah ,along dan adik yang tak pernah membuang aku susah dan senang. Yang sentiasa menggengam tangan aku bila aku sakit. Aku tak mahu terus menyusahkan mereka! aku terpaksa menanguhkan pengajian...setelah mereka bersusah payah untuk aku. Aku tak mahu lagi susah kan mereka....jd, di sinilah...tempat dan kawan aku. aku bercerita..dunia aku. Aku tak harapkan komen dan pandangan org..tapi ini cerita aku. sekarang kamu dah tahu kan.....kamu boleh bertepuk tangan kesukaan setelah aku menganiaya kehidupan kamu tanpa sengaja.

Luke selalu tanya aku...kenapalah aku selalu demam...selalu sangat sakit..cepat sangat sakit. sebab komplikasi dari penyakit aku. Aku mudah demam...aku cepat sakit. Aku tau walupun fatah buat muka cool je..tapi dia sangat risau. selalu bebelkan aku.."have enuff rest la.." , angahlinda plak akan bebelkan aku ke hospital,,,dan mama pasti je cemas saat aku sakit. Aku sedar..dan aku tahu....ramai yang sangat sayangkan aku...jd kamu tak perlu risau...sebab aku akan sentiasa berpura sihat..walupun aku sakit. aku takkan sama sekali bgtau sesiapa aku sakit. dan ketika aku menulis ini juga..aku dah 5 ari tak masuk opis kerana demam....tapi kamu jgn isau..kalu dah ajal aku tiba...aku tetap pergi bila dah sampai masanya,

Kamu nak tahu...setiap kali aku susah hati apa akan aku buat?? ahaha..kamu pasti ketawa...sebab setiap kali aku sedih, aku suka basuh baju. aku akan duduk lama-lama dalam bilik air..sampaikan budak umah pun dah malas nak kata apa. kalu kamu ada baju sebakul..kamu boleh kasi pada aku....sebab saat ini aku sgt perlukan baju untuk dibasuh, aku baru je basuh 2 pasang baju kurung yang aku guna kelmarin dan rini untuk ke open house. jadi, aku boleh senyum seketika kelegaan sebab aku dah lepaskan segala esak tangisan aku ketika menyental baju td. kamu tak perlu risau jugak..kerana aku seorang yang sangat gembira. aku tak perlu 2 minggu untuk senyum, ketawa dan terkekeh ketawa, sebab aku dah pun ketawa td ketika Asma datang umah aku amik pendrive utk report case study grup kami yg aku siapkan sampai tak tido semalaman semalam. kamu tak perlu isau....

kamu lebih mengetahui aku dari aku sendiri...betul kata kamu..aku yang mencipta masalah,jadi aku tak peduli. Betul aku tak perlu amik peduli....tapi aku tak tahu kamu terlupa atau tidak..aku nie seorang pemikir agung yang sentiasa mengambil peduli hal sekeliling aku, Yang sentiasa ingin melihat org sekeliling aku ketawa. Aku tahu, kamu baru masuk dalam hidup aku... kamu tahu tak...aku seorang yg ignorant dan sombong. kamu boleh tanya mana-mana MPP batch aku dan kawan-kawan aku sendiri. tak semudah itu masuk dalam hidup aku, tapi bila aku mula menerima seseorg itu, aku akan menyanyangi dia. walau apa pun dia lakukan..walupun mendajalkan aku..aku tetap akan sayangkan manusia itu. pelik kan...? Izwan selalu bebelkan aku...."lya, nak berkawan tue..tgk2 jugak lya. jgn kawan je..jgn main tima je kawan."

kamu tanya aku..kenapa aku suka masuk chatroom. memang,memang aku suka di layan. kamu tak tahu...aku kosong..semakin aku kehilangan..semakin jiwa aku sakit. kamu tak tahu itu..kamu tak pernah rasa kesakitan yang aku rasa, Bila kamu kehilangan 'dia'....kamu ckp pasal kesakitan. Aku tak mahu pertahankan atau tegakkan benang yang basah. sebab aku tahu..aku pencipta masalah. aku perlu menerima hukuman. Aku sedang berdiri di kandang pesalah! Aku jugak bersalah..aku melanggar janji pada diri aku. jadi aku perlu tima padahnya. Aku perlu sedar, aku perempuan yang tidak sempurna...aku tak boleh berangan untuk mencari kesempurnaan. aku mencari kesempurnaan dalam kamu...untuk melengkapkan diri aku. tapi aku mencipta kesalahan...aku tahu cinta kau untuk dia. Aku bersalah...tapi aku tak sengaja mencipta kesalahan itu. sengaja atau tidak..aku perlu bertanggungjawab. sebab itu, aku telan segala kata kamu...walupun, ada patah kata kamu...buat aku berkecil hati..buat air mata aku makin laju mengalir. aku lemah bukan..lemah pada kamu. aku tak matang...dan aku terlalu muda untuk berdepan semua ini...tapi kamu tak perlu tahu.... Aku tahu aku tak bertanggungjawab..tapi kamu tak tahu, aku masih hidup hari ni kerana tanggungjawab. kalu aku tak bertanggungjawab..di hadapan aku..di dalam almari aku..ada ratusan jenis ubat...ada pelbagai jenis ubat dan kebanyakkan nya ubat tdo. aku boleh amik kesemuanya...dan aku bukan anak kecil bodoh yang nak telan panadol dengan coke pastu jadi benggong menyusahkan nurse-nurse di hospital. Tak!! Aku boleh je telan ubat asthma ini...tak perlu byk ubat asthma, 5 biji je boleh buat jantung bergerak dengan laju dan mengalami kesesakan nafas hinggakan boleh membawa maut. kamu pun tahu itu.. Aku membesar dalam hospital...walupun fatah yang blaja dalam bidang farmasi...tapi jgn ingat aku tak tahu dalam bidang ubat-ubatan. CUMA satu...aku masih waras untuk berbuat sedemikian. Terlalu ramai yang sayangkan aku dan aku sayangkan..termasuk kamu...jadi aku tak akan bodoh membunuh diri. kamu tak perlu risau..dan aku pasti kamu tahu aku takkan buat itu....

Manusia bodohkan aku?membuka pekung di dada..menceritakan kelemahan yang aku lindungi selama ini. Sekarang, kamu boleh bertepuk tangan. aku tak perlu simpati kamu...pasti kamu tanya untuk apa aku menulis ini....jawaapan aku ialah.. sebab ini cerita aku. Aku nak menulis apa yang terbuku di hati...apa yang tak mampu aku zahirkan..dan yang paling penting....aku nak cari satu sebab..untuk aku dapat membina jurang untuk menjauhi kamu.

kamu boleh bertepuk tangan.......aku ingin berhenti menangis.tapi air mata ini tetap mengalir.

kamu nak tahu kenapa ilham umairah?? ilham umairah nama kepada bakal anak aku..yang aku tak pasti..sama ada aku boleh atau tak menjd ibu suatu hari...

sekarang aku tanya kamu...aku kah yang berlari keluar dari syurga..atau aku yang dikeluarkan dari syurga??


Saturday, October 18, 2008

Pembunuh Senyap!

pusaran..

permainan falsafah syaitan

membunuh picisan anjakan

tanpa gentar mencencang wasilah

boneka pembunuh senyap.....

pemburu kehanyutan

menghalakan tirus senapang di ekor mata

dalam alunan permainan rasukan ablasa

membangkitkan tiupan sangkala

seruan pembunuhan...

titik paling hitam anatomi manusia!

Kecamuk!

nokhtah hujung kata....
membawa aku ke beranda rumah...duduk memeluk lutut
dalam kesejukkan awal subuh yang mencecah ke tulang hitam
menentang kepanasan badan yang makin tinggi
simpanan kemas yang aku ikat, aku buka perlahan...
kembali aku lihat masa lepas..yang kononnya bisa aku lupakan..kononnya aku kuat menghadapinya...
hujung subuh, saat fajar dhuha mula mengambil tempat disisi langit, aku terlelap...
hanya bertemankan selimut, aku terlena di kaki beranda dengan pyjamaas peach hadiah dari mama..
muju housemate aku takde...kalu tak pasti dah kena bebel. Dah tahu demam, masih berembun.
Tido yang seketika itu terganggu dengan panggilan. ada beberapa jemputan rumah terbuka menuntut aku pergi, tapi aku hanya menjawab panggilan itu kemudian bingkas bangun ke bilik dan rebahkan diri di atas tilam yang empuk. Fikiran aku berkecamuk....! terlalu kecamuk....tumpuan aku untuk cerpen dan case study..dan test Isnin nie hilang.

Petang ini, aku nak berlari...kalu tak hujan...kalu diizinkan...dan kalu suhu badan ini tak meningkat lagi..
tapi kalu petang ni aku rebah...biarkan itu terjadi..aku tak mahu lagi pikir esok hari..cukup setakat hari ini dahulu...





hilang lagi...


buntu! memang buntu! sekali lagi mati kutu...
aku dah kehilangan shrek dan lite blue.....
aku tak mahu hilang seorang lagi...
tapi apa yang aku rasa..aku akan hilang lagi..
semua kerana andrea....
kalu masa bleh putar...aku tak akan tulis andrea
tapi kalu masa bleh berputar
aku juga tak mungkin hilang lite blue dan shrek
patutkah aku berdiam..
atau terus berkata-kata
patutkah aku lenyap
atau terus berdiri tidak bersalah..
hakikatnya..aku rasa bersalah
semuanya kerana andrea...
sok aku akan ke open house umah ain di Port Klang then ke Bandar Baru Bangi ke rumah yumi, semoga perjalanan yang jauh dan meletihkan itu..membuatkan aku yang demam ini lupa seketika rasa bersalah ini. juga doa aku..semoga demam aku ini tak makin teruk sebab dua hari ini akan ku isikan dengan open house.

khamis..balik penang! aku nak nanges puas2 pada mama....



Friday, October 17, 2008

Simpang!



Dalam tulus bicara, aku tersasar lagi. terhenti lagi pada satu lagi hentian yang mendesak kepada dua simpang jalan. aku buntu menghala ke arah persimpangan mana yang harus aku ambil sedangkan di sisi kanan ku atau di simpang kiri ku...yang jelas kedua simpang itu belum pasti akhirannya. Selepas simpang itu pastinya aku ketemu lagi simpang yang seakan sama yang akan minta aku berhenti sekali lagi..berfikir dan mencari kekuatan me lalui jalanan yang akan ku rentasi.
Pilihan apa lagi yang masih tinggal. biar apa pun jalan yang aku pilih..aku tetap ketemu dengan simpang yang sangat serabut dan memeningkan. yang menuntut kesabaran dan kekuatan.

Bawa aku ke dalam dakapan mu..
peluk ku erat

jangan tingalkan aku sendiri

aku ingin di belai dan di manjakan

oleh sang pencinta yang menyintai ku
dengan ketulusan


Cinta..terlalu besar tafsiran kata...terlalu banyak cabang cinta. Cinta itu membawa kepada kejayaan, cinta juga membawa kepada kemusnahan...cinta memberi kekuatan..cinta juga membunuh jiwa, cinta itu ubat..tapi satu masa cinta itu racun. Aku tak mahu hipokrit pada hati..berkata bahawa cinta pada Allah adalah cinta hakiki..kerana acapkali manusia ingat akan cinta hakiki Allah pabila tewas atau berada dalam kekecewaan. sedangkan saat indah dilambung kasmaran, cinta pada Ilahi di lupa langsung. Hipokrit!! Dusta!!

aku buntu..samar dan haus
di pertengahan simpang

saat ini aku ingin menangis..

aku rindukan pelukan kamu..

aku ingin berada dalam pelukkan

meluahkan rasa hati dan hiba jiwa
mahu kamu mendengarr bisikan manja ku
memujuk ku dengan canda mu
membuatkan aku lupa seketika gelora hati

aku mahu kamu..

memegang aku sekuat mungkin

setelah lama aku hanyut mencari makna kecewa
setelah dilukakan
aku mendambakan cinta kamu..
pegang aku erat dalam pelukkan mu
jangan lagi lepaskan aku..
jangan biar aku ketemu lagi simpang itu
tanpa kamu di sisi
...


dan petikan gitar itu terus berkumandang. memainkan irama indah percintaan sedangkan hati lara mendamba kekasih.

Aku yang berkeseorangan..dalam renungan bintang di langit malam.

Thursday, October 16, 2008

portion of my heart...

kelmarin baru sahaja selesai kempen "To know Malaysia is To Love Malaysia ". walaupun demam ku masih tinggi, namun aku terpaksa skip dari mengambil ubat di sebabkab pameran ini. Keletihan..tak usah cakap. namun dalam byk2 perkara yang terjadi..aku sangat suka ketika aku mewarna cantingan batik... walupun aku tak pandai lah bab mewarna ni..tapi aku rasa..sgt cantk. sangat gembira..perasaan aku kala mewarna cantingan batik itu dengan radiasi warna pilihan aku.

Tadi...aku bru sahaja selesai berbual ngan Ami. kala ini, aku hanya tersenyum sambil mendengar lagu dari yuna sambil ditemani zarai, pokok kaktus kesayangan ku.Cinta sempurna..tajuk lagu yang aku dengar....
Aku dah penat...mendengar, mencari makna dan pengertian cinta sempurna, cinta sejati. Aku dah terlalu penat dikecewakan...hinggakan kekecewaan yang berada di hadapan ini buat aku tidak terasa apa. Aku benar-benar dah lali.

Aku...sebenarnya ada satu cerita pendek yang perlu aku segera mulakan...tapi, sejak petang td..aku masih blom memulakan walau sebaris ayat. Bukan kerana ketandusan ilham, namun aku tiada kesungguhan untuk menulis.

Aduhai...hati...mengapakah detik hati ku tak seirama mendendangkan lagu di sebahagian sudut hati ini???

Aku jumpa ini dalam blog Kak Ida:-

"...You deserve someone who loves you with every single beat of his heart, someone who thinks about you constantly, someone who spends every minute of every day just wondering what you're doing, where you are, who you're with, and if you're OK. You need someone who can help you reach your dreams and who can protect you from your fears. You need someone who will treat you with respect, love every part of you, especially your flaws. You should be with someone who can make you happy, really happy, dancing-on-air happy. Someone who should have taken the chance to be with you years ago instead of becoming scared and being too afraid to try."
-Cecilia A Hern, Alex Stewart


Aku ngantuk..walupun blom lagi telan ubat yang mengantukkan tue...

Masa untuk tido....!


Tuesday, October 14, 2008

EP Launch Yunalis Zarai

Ketika menulis ini, aku baru sahaja bertenaga untuk membuka mata setelah tido yang agak panjang gara-gara 6 jenis ubat yang doctor bagi pagi tadi. sambil diselubungi selimut dengan hidung yang tersumbat dan masih lagi berdarah (doc kata sebab terlalu panas dalaman) dan pokok kaktus cumel yang ku beli semalam....

hari sabtu, sepatutnya kuar ngan jue..tapi tak jd sbb auntie jue datang, sok aku ubahlah plan ke PPUM utk menziarahi kawan ku cik onigiri yang admitted kerana operation membuang tiroid. on the way balik..baru lah baca mesej yang masuk dan salah satu mesej itu adalah mesej membawa titik permulaan masalah ini. kawan yg sepatutnya menemani ku ke EP Launch Yuna esok tak dapat temani aku. ati nie memang tak sedap nak g sorang sedangkan sblom ini aku lebih cuka berseorangan kemana aje. seorang demi seorang kawan dihubungi untuk ajak menemani aku dan seperti biasa...masing2 mempunyai program tersendiri. alhamdulllilah..akhirnya, Ain sudi mnemani aku ke EP esok. Horayyyy..satu masalah selesai.

sengaja kuar awal pagi..sebab nak singgah kat cik onigiri. kemudian jam 12.45tgh gerak ke KL Sentral sebab dah janji nak jumpa Cik Ain di situ. Mula memang nak gerak lebih awal dari PPUM, kesian pulak pada cik onigiri so..kuar lewat sikit. Nasib baik dah mesej Ain awal2. tepat jam 1ptg,aku telah menanti Ain di restoran Rasamas (jgn tanya kenapa kami berjanji kat situ...waahhaha) Ain yg serba kehitaman (tudung dan baju hitam...)tak susah utk aku kenali. kuar dai PPUM, aku mula bersin dan selesema. AKu mula rasa tak selesa dengan selesema. Tetiba pulak.time-time camnie plak nk selesema. Walaupun pertama kali bertemu...aku senang bangat kuar ngan ain yang cumel(ikhlas tau puji...) nie. sikit keanak-anakkan dan manja...and kitaorg bleh berbual non-stop. ada je yang kami bualkan...sampaikan...dah tiba kat stesyen komuter sentul pun kami tak perasan akibat khusyuk berbual. hehhe..bila menyedari komuter tue dah takder org dan berhenti bergerak,maka kami pun bertanya sama ada dah sampai ke blom. so...mmg dah sampai! kelakar..malu pun ada..kami teruskan perjalanan. selesema makin menjadi-jadi. Based ngan peta yang aku usha selama seminggu nie, aku pun bajet cam tau je...maka kami terus berjalan hingga ke stesyen minyak ESSO. keadaan di situ agak scary la. kecuk gak perut..lenggang dan...erk takyah cakap la.....kat Esso, aku beli panadok active fast sepapan ngan tisu dan mineral water sambil bertanya arah ke KLPAC. cam susah je..tambah pulak ngan selesema nie, so Ain suggest kami naik cab je. ok..kami pun tahan lah teksi dan selamat tiba di KLPac yang dalam sentul park tue. Kami agak impress. Ain pun 1st time di sini seprti aku..maka bermula la episod mengambil gambar antara aku dan Ain. posing sakan...posing sana..posing sini...

jam 3.15 ptg, kami mula dibenarkan mengambil tempat di hadapan pentas 2. Yang paling best, aku dan Ain dudud di barisan paling hadapan sekali...first line tue. Pergh!!!!!! worth la kiranya...eheh...ok..opening act by sundae. Diorg nyanyi 4 lagu....dan yang paling aku suka lagu sundae nie ialah lagu bertajuk hilang... tapi yg bestnya...mamat yg main basis dia tue ada mirip2 cam Shrek plak. cet...gosh! pehal plak mamat tue bleh terlintas di kepala...

opening act sundae

opening act- sundae....dan mamat yang muka cam Shrek tue...cuma Shrek rambut lurus dan mamat nie rambut kerinting..

pas sundae, kumpulan oldtam dimana A.G dari meet uncle hussain played as lead guitar..ehehhe..cumel2..

pas persembahan 5 lagu dari oldtam, ada break 15 minit utk claim goddies bag dimana di dalam goddies bag tue ada

then di kesempatan break yang sekejap itu..kami berkesempatan mengacau encik kaha atau pun incik cahatomic..lelaki suci itu...di mana di belakang nye...kedengaran suara cik elly...(tet...)

setelah puas menanti dan mengacau org...akhirnya..pa'an mengambil tempat! ehehe..nak tgk pa'an(lead guitar) dan di ikuti yuna yang berbaju merah. persembahan yuna di mulakan dengan lagu Permision, kemudian di ikuti dengan lagu Bankpacking Around Europe (aku tak bape minat sgt lagu ni....), seterusnya sume lagu yang amat aku sukai iaitu depression, dan sebenarnya, after midnite, blue sand, polaroid, missing star, blue sands, rocket, dan distreet (diiringi dengan pa'an,kawan sekolah yuna dr kuantan), dan di akhiri dengan lagu deeper conversation cersi acoustic diiringi oleh beberapa org yg bermain violin. Persembahan berakhir jam 6 petang, then aku dan Ain sibuk mengambil gambar. kami jugak berkesempatan ke belakang pentas untuk mengambil gambar bersama yuna dan tandatangan pd EP album nie. ehehhe...siap dia tulis nama aku lagi kat atas EP tue.. Di sini jugak,kami berkenalan dengan rakan-rakan baru. sorang dari UIA dan 2 lagi IIC. yg sorang tue namanya Ika.

Lepas itu kami terus keluar dari KLPAC dan berjalan kaki menuju ke Komuter. sepangjang perjalanan merentasi Sentul Park, kami tak melepaskan peluang bergambar sakan. Dari main gate Sentul Park mencari jalan ke Komuter, kami agak scary. sebab rata-rata memang org india je yg kami temui. Hati memang tak sedap gile..apatah lagi kami rasakan kami macam diekori. jadi..kamu percepatkan langkah..memang betul pun. Ada dua org lelaki india mengekori kami. kami mempercepatkan langkah hinggakan masuk je entah ke lorong mana yg di bawa kaki dan gerak naluri. Setelah yakin kami tidak diekori lagi, dan sedar kami telah sesat entah dimana-mana..kami pun mencari altenatif untuk ke komuter. Nampak teksi je tahan...nasib baik ada satu apek nie berhenti. tapi bila bgtau kami nak ke komuter. membebel plak apek nie...apek yg super friendly nie....kami goreng cukup2. Lantak la..asalkan sampai dekat station komuter ngan selamat.Alhamdullilah..kami selamat sampai..then naik komuter menghala ke KL Sentral. makan dulu seblom aku dan Ain memilih destinasi masing-masing dan kami berpisah di hadapan pintu masuk LRT.

Selesema aku semakin teruk, mujur Zu amik kat depan TESCO so..selamat sampai di umah....bersama bekal nasi minyak yg zu simpan ketika open house umah dia siang td..heheheh. Pas mandi dan lepak jap kat chetrum dengan Emma,kepala aku semakin berat dan darah mula kuar dai hidung dan tekak. so, aku terus je tdo.

Pagi nie aku ke klinik dan darah masih lagi mengalir. suhu badan makin tinggi..lalu..aku dapat MC untuk arini....dan...aku tak amik test web programming dan test strategik...wawawawa..mujur test System cancel. ehehheh....kalu tak nahas hari nie ada 3 test killer untuk di jawab yg memerlukan kekuatan otak...

she's singing dan sebenarnya...

Yuna with Pa'an...singing distreet...sedap lagu ni!! well cumel je pa'an namun maaf! single but not available...

both were yuna's personal guitar yg assist her while performed...(dem...cam nk blaja main guitar je aku rasa pasnie...) dan bawah nie last song yang dinyanyikan iaitu deeper conversation....

***Kepala sangat sakit..mahu tido sudah but have to makan ubat yg berlambak nak mampus nie..... Semoga esok time pameran to know Malaysia is to Love Malaysia aku tak pengsan. Tapi kalu pengsan...ehhehe..nasib la sapa kena tanggung aku...wahahhaha...



-Off from keyboard!!!!-

Saturday, October 11, 2008

Cinta Antara Kita



sejak dari dulu kumenyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
dan telah membuatku menyintaimu
sudah berapa lama diriku ini x bertemumu
mungkin ku harap jua
kau merinduku sebagaimana ku rindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggumu
mengatakan kau cintaku
ku kan berjanji menyintaimu sayang
setelah kau pergi
jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dengan mu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau x mengerti maksudku dulu pada dirimu
kini ku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggumu
mengatakan kau cintaku
ku kan berjanji menyintaimu sayang
sudah berapa lama
diriku ini x bertemumu
mungkin ku harap jua
kau merinduku sebagaimana ku merindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggumu
mengatakan kau cintaku
ku kan berjanji menyintaimu sayang
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggumu
mengatakan kau cintaku
ku kan berjanji menyintaimu sayang
ku kan berjanji menyintaimu sayang

Friday, October 10, 2008

swinging lalalala~~

Kembali ke ruang yang penuh keserabutan. Test, keje, pending projek, submision and presentation menjadi hidangan aku bermula minggu ini hinggalah pertengahan november nanti. Ya Allah..Kau berikanlah aku kekuatan dan ketabahan berdepan ujian dan dugaan ini.

Aku pulang ke Shah Alam pada 7 Oktober, bus jam 11 pagi. Perjalanan yang membosankan tambahan,malam sebelum itu aku berbual ngan apple pie hingga lewat pagi di telephone kemudia baru ingat nak packing barang. Sebelum apple pie call jam 2 pagi itu, aku sibuk melayan lagu yuna dan kawan-kawan kat chatroom kapasitor. ehehhe..hati aku sangat berat dan malas nak balik shah alam. Mood bercuti itu masih berkembang mekar di hati, sebab tue aku asik naik hangin. Aku mesej apple pie bagitau aku dah tiba Shah Alam...dan bila apple yg sibuk dengan kerja tue membalas mesej aku sedikit lewat (ekceli aku tak kesah pun dia balas ke tak..cuma sekadar menunaikan janji nk mesej bila tiba)...dengan selambanya aku lepaskan marah aku kat apple pie. Aku pun tak tau..apa yang aku marahkan sangat.

kelmarin; 8 oktober, aku dengan semangat jayanya..bangun untuk uruskan jemputan UIC ke program to know Malaysia is to luv Malaysia yang akan diadakan pada selasa akan datang ini. Bajet pas settle uruskan jemputan bajet nk masuk opis MEDEC la. ehehhe...sekali..time lunch break tue...aku bleh plak tergatal mulut mengatal mengajak En Affandi, staff kat HEP tue ke The Actors Studio. ahahha..and dia plak on je sebab tgh bosan takde keje sebabkan program Jasamu di Kenang. Apa lagi, away la The Actors Bangsar. bleh plak si angah aku petua yang Bangsar Village ngan Bangsar shopping Complex (BSC) tue tempat yang sama...dah tue ada plak bgtau The Actors tue dah pindah ke Bangsar Village. time masuk Bangsa Village...malu siot. sebab aku pakai baju kurung. ahahahha..mesti dalam hati diorg cakap.."OMG budak nie tak habis raya lagi ke ngan berbaju kurung dan berkad kerja??" atau pun diorg berkata.."OMG...budak kampung mana baru sampai bandar nie??" maluuuu..siotnye! Kebetulan Kak Suehani call..apa lagi...aku pun mengambil kesempatan bertanya. Kak Sue nie pandai sikit bab jalan-jalan kat KL nie. itu nak g umah bos aku pun..kak sue yang kasi direction cari Ara Damansaara. cayang aku pada Kak Sue..ehehhe...dengan gelak ketawa dari Kak Sue bila dapat tahu aku masuk bangsar village dengan baju kurung....Kak Sue memberi arahan yg tepat dan mudah ke The Actors. erm..tak susah pun. so perjalanan di teruskan lagi...dan aku berjaya menemui The Actors Studio. Dengan jelas memaklumkan bahawa...aku telah berjaya mendapatkan tiket EP Launch Yuna ahad ini. ehem..ehem...yeap2 horray...! bahagianya hidup...tak sabar rasanya nak g ahad ini. Semoga apa yang dirancang menjadi hndaknya. apa lagi..mengambil kesempatan la..menayang tiket konsert Yunalis Zarai ini...ehehhehhe...
so Ahad nie...masa untuk aku di KLPAC la nampak nye.... begitulah hari-hari aku yang penat berlalu.

hari ini, 09-10-2008, masuk ke opis cam biasa. tapi awal pagi, aku kena attend test Oral. mujur soklan dia aku berjaya lah menjawab walupun aku tak baca semalam coz sebuk ym ngan apple pie dah tu sambung plak ngan phone call. haih.....ngantuk takyah cakap la. tadi kat opis..pening aku tgh cari idea nak wat database untuk technoprenuer, then sakit muka...sbb muka aku mmg terbakar habis. balik, kak erin anta sampai seksyen 2, then fairuz amik.kitaorg g makan kat burger king baru buka kat extreme park pastu balik puncak. penat sangat...huhuhuuh....sok nak uruskan pasal program PR tue lagi. masyaAlla....tertekan nye...

Sunday, October 5, 2008

Deeper Conversation...

video
Is your favourite colour blue?
And do you always tell the truth?
Do you believe in outer space?
I'm learning you

Is your skin as tan as mine?
Does your hair flow side ways?
Did someone took a portion of your heart?
Now I'm learning you

And if you don't mind can you tell me all your hopes & fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me....

I've let my guard down for you
And in time you will too

And if you don't mind can you tell me all your hopes & fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me....

And if you don't mind can you tell me all your hopes & fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world

I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me....

Deeper conversation with me ( x3 )

Deeper conversation....




p/s: kalu nk dengar lagu full version..sila dapat kan EP Yunalis pada 12 oktober ni di KLPac!Sure tak nyesal..



Saturday, October 4, 2008

merajuk?


waktu ini...ini perasaaan aku.

ah! aku tak perlu menangis untuk sesuatu yg tak penting.

pandang depan putri...jgn toleh belakang lagi!



Friday, October 3, 2008

Kala ini....

Kala ini...


ini aku.......















dan ini pula angah aku....








Sesungguhnya..kami adalah adik-beradik yang cumel kan? kan..kan..kan...






AMI..kamu jangan ketawa!