Thursday, December 31, 2009

Last Posting of the year..

Arini ialah ari terakhir bagi bulan ni...dan juga hari terakhir untuk tahun ni. selepas jam 12 malam nanti..dah masuk tahun baru. Bila cakap pasal tahun baru..mestilah azam baru juga mulalah org cakap2kan. azam aku tahun ni..alhamdullilah...dah tercapai. Aku dah grad dgn selamat. amin. so..skrang masa untuk ke hadapan dgn azam baru.

Apa azam aku tahun ni? hehe...rahsia! ngee~~~

Apa pun....selamat tahun baru 2010. semoga tahun hadapan membawa tuah kepada kita sume. oh ya..malam ni...aku lepak somewhere..dan nak tgk gerhana bulan. c u there!

muaahhh...

Tuesday, December 29, 2009

Unrated Happiness...


well...these few days mmg sangat sibuk. A lot of wishes.....thanks so much yg ingatkan aku. Hadiah...ada la satu dua...tapi hadiah tebaik bagi aku ialah insan-insan tersayang aku sentiasa mengingati aku....dan bersama aku susah dan senang.

On birthday aku...aku sambut dengan Dayya dan Ahnep. Well a lot things happen as i mention previous entry....tapi it's fine for me. Untuk mengelak pertumpahan darah..aku tak gi ke Alamanda. Lagipun aku demam hari tu. maka..ke Pavillion saja kami bertiga. Meeting point kami bertiga ialah KL sentral depan station monorail. hehe...then terus ke bukit bintang. Amik tiket wayang pukul 11.55am. cite apa? Cirque Du Freak: Vampire Assistant. Okeyh takmo cite pasal filem tu. tu...Ahnep cakap sekarang ni aku dah suku sakat puak vampire sebab suka sangat cite2 vampire tu. hahaha....okeyh la..aku admit aku suka cite2 vampire and warewolf. pas cite tu...dalam jam 2 petang..kami berjalan-jalan sekitar pavillion..then kami ke KLCC pulak. Di KLCC, we all celebrate birthday aku. Dayya siap buat penampilan istimewa secara solo menyanyikan lagu" happy birthday" kat aku. (Thanks to ahnep sbb amekkan video bakal peserta malaysian idol musim depan.hahahaha....)

Kat KLCC,dengan kek comel hadiah dari Dayya yg juga comel (muka dayya sebiji cam anak sepupu aku, si Nurul Izzati yang tahun ni SPM). makan..dan makan..dan makan. Lepas tu...amik LRT sampai pasar seni..then amik bas U80 ke shah alam. Sampai shah alam...apa lagi menyinggah plak karaoke selama 2 jam. Then..lepas tu....pekena satay Hj Samuri yang kat PKNS. kenyang, then balik umah masing-masing. Thanks to Dayya and Ahnep. Luv u guys so much! Muaaaahhhh!!!

Cirque Du Freak's Poster. Vampire Handsome...hehehehe

Aku dan Dayya....hehehe

jalan-jalan sekitar Pavillion. hehe...

Strawberry cake.nyummy2...comel cam we all! ngee~~~

hoho..merry x-mas.... aku kan x-mas baby! hehehehe...

26hb december...masa aku kat rumah je. sebab suppose to be ada budak baru nak masuk menyewa umah aku. tapi tunggu punya tunggu tak nampak bayang..so aku blah je ke midvalley makan. Sepatutnya gi Rock the world ngan ahnep..tapi ahnep takmo g plak. member aku sukh ye ye je suruh we all gi. Tapi alhamdullilah la tak gi..dah la ramai org. kata sukh almost 6 ribu org...then hujan lebat plak. fuihhhhh~~ selamat. hehehe...

Al-kisah nak jadikan cerita..umah aku tgh takde air sbb org repair paip kat level aku ni. Dgn bekalan air yg limited..aku hanya mampu mengelap2 badan je. Bukan mandi secara totalnya. Maka boleh dikatakan..aku kuar makan tanpa mandi.muahahaha..tak senonoh sungguh kan?! hehehhe. oh ya satu lagi kejadian paling kelakar. Aku rasa...aku mengigau la malam sebelum tu. mungkin penat sangat merayap. Aku mimpi aku makan KFC. teringin sgt nak makan KFC...sekali roomate aku, Adda tanya aku nak KFC tak. hahaha...agak2 Adda dengar kot aku mengigau nk makan KFC. hehehhe...dah la time makan KFC tu sambil tengok cite jeniffer's body. Eee~~ rasa cam tak tertelan ayam tu kat tekak bila tgk scene si Megan Fox sembur darah hitam kat kawan dia Needy. buwek~~~ dah la ayam KFC snack plate aku tu penuh ngan sos cili. Demmit! hahahahhaha....

27 haribulan pulak....un-planning..aku ke wedding Hazim fahmi. kawan aku time sekolah rendah. malam sebelum tu..aku ajak housemateku, cik Munirah temankan aku..since dia free, maka suddenly on je nak gi wedding Hazim Fahmi. So...pagi kul 11 pagi aku ngan Munirah kuar ke Ikea beli hadiah. benda tak plan..maka kelam-kabut la cari hadiah. hehe..mujur ada Ikea..then wrap kat Ikano. dahlah almost 30minute mencari parking dan tension ngan perangai org-org yg sama2 cari parking. fullhouse parking beb. few times almost eksiden. lastly berjaya park dgn bantuan sorang pengawal keselamatan bangla ni. Tapi haram aku ngan Nira tak paham apa dia cakap. grab je apa yang mampu...gi wrap then terus out dari Ikea menghala ke Pandan Lake Club kat pandan indah. Alhamdullilah...takde masalah nak cari tempat tu. Time kami sampai tu dah la hujan lebat...then pengantin juga baru sampai. Kasi hadiah kat mak pengantin perempuan..amik nasi then duduk kat meja..mengisi perut yg dah start berdondang sayang. Then, sempat gak la amik pictures pengantin..dan bergambar dengan pengantin. Pas settle bergambar....blah la..nak tunggu apa. Balik pulak...jammed yang amat. penat tahap gaban. sampai umah jam 5 petang. Pergh! almost 2 hours dlm jammed.

Pengantin sedang bersanding di atas pelamin..

Mohd Hazim Fahmi dan pasangan, Maria Syazwani.

Okeyh..ni santapan aku. makan tak hengat dunia.

Housemate aku, Munirah Mokhtar yang sudi menemaniku. xiexie~~ hehe

Aku dan pasangan flower girl and flower boy Hazim& Maria. Comel kan?

sampai umah..Munirah belasah tido..aku plak baring sambil baca buku. Then..dekat kul 8malam...Walter datang ngan Ahnep. Walter sampai tghari dari Melaka. So dah kasi sume dolphin things yang beli untuk dia. then, kami ke uptown lama Damansara. Makan steak. kat pirrates. yummy!! sangat kenyang!!! aku makan beef sirloin steak. then..lepas makan...pusing2 cari DVD. then kul 12 am, botak call. Dia ngan Zurin dah sampai kat SS2. so kami pun bergegas ke SS2. kat SS2..makan lagi. Satay la...kerang la. ya Allah..cam nak meletup perut aku. Oh ya..tidak dilupakan...walter hadiahkan cuppycake dari wondermilk untuk aku. yeaaaa~~ bestnya!!

then almost kul 1 am, ben plak join aku,ahnep,walter,botak and zurin. borak and borak..sampai kul 2.30 am. mata dah penat..walter pun nak drive balik melaka....yang lain sume nak keje. Walter hantar aku balik umah..sampai dalam kul 3 pagi. cuci muka sume..terus tido kepenatan.

then rini..aku bangun jam 1.13 pm. bangun..masak and kemas-kemas. Pastu jam 4 pm kuar ke Curve jalan-jalan dengan ahnep lepas dia habis keje. then balik shah alam. malam...kul 11pm kamal sms aku..dia dah otw balik UTEM,melaka. and dia nak singgah kejap kat aku. and jap tadi..dia sampai..we all kuar lepak Hakim..sembang-sembang jap sambil teman dia makan. And aku mmg totally full. terlampau kenyang. So..sok kena diet la camni. lepas tu...terus balik.

Aku dgn muka yang sangat penat dan walter di sebelah aku. heheh

Cuppycake hadiah dari walter from wondermilk. nyummmy~~ thanks bro.

Untuk semua yang temankan aku these few days..specially ahnep..thanks so much. aku sangat gembira.

oklah..skrang dah penat. Nak tido dulu.

Nite peeps. Sweet dreams!


Friday, December 25, 2009

happy birthday to me then...

and the day i've been waiting arrived. another year older. dah tua dah..dah nak masuk suku abad dah..but i'm stil the same.Anak manja mak ayah...yg degil..keras kepala dan disayangi ramai. masih lagi buat ikut suka hati...dan suka melawan. Dalam keras ada lembutnya..the unpredictable one..and that is me.

To all who wish...thanks beb. thanks sebab ingat birthday aku. this few days..mmg aku cepat sangat nanges. sampaikan ada satu ketika tu..aku meleleh air mata dalam bus. Panik pompuan duk sebelah aku tu. ingatkan aku sakit ke. hahaha....malam ni....dalam banyak2 ucapan..aku nanges bila walter call aku. Guess what? My pleasant surprise...he is coming back this Saturday becoz of me. WOW! what kin of suprise. so....sabtu ni..mmg open table sungguh2 la. suppose to be 25hb aku belanje budak BEST Team makan..tapi...memandangan masing2 pun sibuk dan penat dengan tugasan masing2..maka aku postpone kan sehingga walter datang sini. bru happening sikit kalau sume ada. Baru complete family aku. Lepas walter datang....kitaorg open table..pastu aku nak balik penang. Aku dah rindu sangat3 kat mama dan abah..along dan adik.

Pastu wedding si Fahmi. Kalau takde aral melintang..sampailah aku ke wedding fahmi tu. Tapi tu pun kalau ada teman la. kalau tak..hehe....tak berani nak cakap. just wait and see je la.

Bila cakap pasal birthday....bila my birthday arrive, it is an indicator. indicator bagitau yang new year is just around the corner..and as well...we are about leaving the present year jadi history. Gile la..tahun ni..banyak sangat suka duka aku. Hanya Allah yang tahu.

oklah..dah dekat jam 1 pagi dah...better aku g rehat. The whole day tadi redah hujan gi sana sini.... sok lagi nak cirque Du freak lagi kat Pavilion sebagai. So better get off. karang tertido plak dlm cinema. hehehe....

got to go. sleep tight honeyz.bye.


Happy birthday to me!

Thursday, December 24, 2009

hari binatang sedunia.

Lately..banyak sangat perkara terjadi. Marah..sakit hati benggang dengan seekor mangkuk hayun tak paham bahasa species pukim*k seekor tu..mmg menyakitkan hati. Dah la mak dia cam haram jad*h...anak dia lagi cam babi punya har*am jad*h! Tak kisah la..janji azab aku kat Damansara dah habis. Sekarang masa aku tenangkan pikiran..jangan pikirkan apa dah jadi. Buat tak tau je. keluarga babi tu jangan dilayan.

Sumpah. ni pertama kali aku membabi kan orang dengan serius. dan org yg aku babikan tu ialah manusia bernama azmifaris. nama sedap..muka innocent..perangai memang pukimak. Dah la mak dia suka seleweng duit company...anak dia pon sama je sekaki babi hutan! dah kantoi..report mak..pastu mak cam haram jadah lebih kurang je. Patutlah sume anak kurang ajar...dah mak pun sama species kurang ajar. Amek kau aku maki puas2 kat sini. Lantaklah. mengingatkan nama dua babi tu..mmg buat aku naik hangin tahap petala dewa kelapan.

ok dah cite babi2 sekalian. Nak cite pasal hadiah krismas. jeng jeng jeng..tengoklah..apa yg kami belikan utk walter. sume about dolphin. sampaikan chiken little dah bebel aku. cam aku ni fanatik sangat dgn dolphin. hua hua hua...

2 pairs dolphin- 1 pairs milik walter, 1 lagi aku ngan chicken little.
marble yang diukir bentul dolphin.

gelang tangan kristal sepasang dolphin

tempat letak cincin bentuk dolphin. white gold platted lagi tu!


cantik kan? hehe....

Thursday, December 17, 2009

erm...

Life as usual.....nak tak nak..berjalan cam biasa. Rumah..dapat housemate baru 2 orang and soon to be...insyaallah ada lagi 2 org.So far alhamdullilah...okeyh je.Lagipun aku tak banyak sgt masa kat rumah. Keje pun cam biasa...cuma few days ni ada banyak benda yang terjadi.

Naik hangin kepada 2 manusia. Akhirnya...kesabaran aku pecah juga. Sorang kawan baik aku yang selama ini aku sayang sangat...tapi sbenarnya dalam diam menikam aku dari belakang. Aku kecewa dengan apa dia buat pada aku...sbb kalau posisi aku yang dihendakkan,amik je la. Dengan rela hati aku bagi...takyah buat camtuh. langsung hilang rasa hormat aku pada dia.

kedua...ada org sambung keje GTN aku tanpa bertanya pada aku apa yang perlu dibuat. Dan alasan dia buat keje aku sbb dia terlalu boring...and damn..borang GTN yg tinggal sekeping tu..yg aku maintain taknak kotor sebagai..akhirnya,jahanam juga dengan garisan2 dan conteng suka hatinya. DAMN!! Marah aku pun terbarai sudah maka keluarlah statement..."ko ingat mak ko exec kat sini..aku heran!" hohoho....kalau dia tolong "pelingkup" GTN aku pastu bagi alasan dia nak tolong aku..aku bleh tima lagi. bila alasan dia'bosan'...langsung aku takleh tima. Padahal..dia patut masuk shift pukul 2 ptg...dia masuk 3.30ptg. dan aku...macam org gila buat keje sorang2. haram~~~ sumpah PENAT siyal! tu pun..aku dah buat mata terkumpul secara kumulatif dgn mamat tu..sampai aku bleh marah dia camtu. Tapi..aku kan jenis yg mmg tak pk sblom cakap..pastu...sendiri plak menyesal. Aku dah say sorry dah..and dia kata dia tak simpan dalam hati sbb dia tahu aku tgh penat dan marah. Apa pun..thanks kat raymee...bekas colleague aku dulu2 la..time aku keje part time sambil blaja dulu...dia siap call aku cool down kan aku lagi. hahaha..cayalah beb! ko mmg best la bhai! hahahahah...

oklah..dah ngantuk...nnt sambung update blog kalau rajin.
Nite sume.

Sunday, December 13, 2009

dolphin mode attack!

Seem that i'm not longer a fan of raccon since lately asyik tengok barang dolphin. It start with my bro.....he love to collect dolphin thingy. dah macam-macam barang dolphin dah diangkutnya. teddy bear dolphin...came in various size...dari sekecil2 alam....sampai sebesar2 alam. Pastu.. carpet and tikar gambar dolphin..bantal dolphin...rantai dolphin..braclet..necklace...sume dolphin.

there were something behind it..why he kept looking for dolphin stuff. Such a romantic story.. tapi biarlah hanya aku dan orang2 tertentu saja yang tahu. Since my big2 bro pesan kalau jumpa barang dolphin bagitau dia....so bila g mana-mana je..dan asal aku nampak je barang dolphin aku mesti belek...kalau mampu aku beli. hehehe...Nak dijadikan kisah, aku ke Ikano last week ngan lil' cuttie si Dayya. Kat Ikano Xmas celebration theme dia about underwater sea. so banyaklah barang dolphin. Tapi dalam banyak2...ada 2 benda yang aku suka sangat. satu ialah rantai kristal..dan satu lagi ialah kotak cincin bentuk doplhin with white gold platted. cantik~~~~~~

Aku bgtau my big bro...and here we go..petang ni aku akan membeli kedua2 barang yang aku suka itu utk my big big bro. tapi bila pikir2 balik...aku ni dah addicted ngan barang dolphin ke? hahaha..kalau ye, habislah..hahaha..

but i bet..nope. i still the cute raccon after all. tak caya..tgk la mata aku. dah sebijik dah cam emo racoon. ahahaahahahahaha....cuma muncung je tak macam dolphin lagi. Going to be i guess. hehehe...

Thursday, December 10, 2009

Makan bersama Orang2 yang TERSAYANG..







Ada banyak benda yang dalam dunia yang sebenarnya tak terbeli dengan wang ringgit.

salah satunya Persahabatan...

Kerana persahabatan..kami merentas negeri..bertemu yang amat disayangi.

Biar hanya sejam dua bersama..cukup menggembirakan dengan gelak tawa.

Tak mungkin dapat dilupakan....

Semuanya brothers and sister-ly Hood mode! yeah!! sampai juga aku ke Umbai makan ikan bakar dan jumpa my big...big bro,Walter Tan! yeah.... Kampai~~~

Sunday, December 6, 2009

Demam lagi...

Asyik main hujan je dua tiga hari nak ke tempat keje. Akibatnya...dah kena demam selesema yang teruk. Aduh! leceh la.

Cuma tinggal beberapa hari je lagi. Tak sabar menghitung hari. hehehe

Friday, December 4, 2009

my addiction...

After such a long wait...then finally the time arrived. Semalam, dapat juga tgk 'buah hati' aku si Cullen and Jacob tu...di Pavillion. tu pun midnite show yang sangat best. Thanks dear belanje i tgk new moon walaupun you cam separuh jiwa (cam tak ikhlas) je masuk cinema teman i. hahahahha...

Cite yang sangat best. walaupun..hakikatnya novel dia lagi gempak..lagi favourite aku. tapi plot drama dia okeyh la..tak lari sangat dari novel. Compare to twilight..mmg beza sgt dari novel dia. part favourite aku...dekat Voltera time Edward ngan Bellla jumpa Aro dan Volturi. Best2! hehehe

.








Tapi, walaupun cite i gempak..permulaan cite aku tak dpt fokus sangat kat plot cite dia sebab ada couple banggang yang baru keluar dari hutan kat belakang kami tu cam sial. Dah la kaki bau cangu..muka cam pecah rumah...kurang ajar nak mampus. Asyik tendang2 kerusi kami. Ko kalau nak berasmaradana..p sewa hotel ke..taman tasik ke..bukan menyemak dlm panggung wayang. Kacau orang je. Korang ingat duit mak bapak korang ke beli tiket untuk aku tu. Sumpah aku memang hangin gile. Tapi nasib baik sepasang makhluk tuhan paling bodoh tu blah awal sebelum masuk Voltari. kalau tak..mmg ada harapan kena maki sblom kuar cinema la.

Takpe3...nanti nak tgk agi new moon. hahaha..mesti ada org sengsara pasal twilight series ni. sebab...dari dulu org tu kena temankan aku beli novel twilight sampai complete satu set..pastu beli set box twilight jurnal yang aku tak buka2 lagi sbb sayang sangat...then temankan aku tgk new moon....and of coz la..kalau panjang umur aku...pasni ada...eclipse and breaking dawn yang dah start shooting dah skrang ni. Jangan tak tahu..aku ni kan fan no 1 TWILIGHT SERIES.


HAHAHA...okeyhla..mau g makan. hampir kebuluran juga, hahaha...

off for now.

Wednesday, December 2, 2009

Is it??

I found this in his social network page which is connected to my account. Well....this is a wedding photoshoot. I have no idea. Bukan sekeping tau..banyak keping sangat. selalunya..org amik gambar camni kan sblom kawin...so is that mean..he is going married?


OMG.... sumpah sial. mesti ramai yg frust menonggeng kalau ye dia nak kawin dah. hahaha...


Apa pun....i wish him all the best and congratulation. hihi..





Erm so tired...even mata tak leh nak lelap lagi. The whole day kat Mines after g Big Bad Wolf yang bosan tu. need to sleep now. Sok keje.

Adios.

takleh tulis "bye peeps" dah. Sbb aku restrict blog aku untuk sementara. malas nak melayan macam-macam karenah punya manusia.

keep myself bzz and cheers always.

-End-