Thursday, February 25, 2010

opera cina kampung dodol.


1st time login dekat rumah baru. tapi...terpaksa pinjam broadband kawan sekerja sbb streamyx lambat giler masuk walaupun dah nak masuk 2 minggu mendaftar.

being in new environment....senang cite la..aku dlm proses adaption. tgh adapt dgn situasi sekarang ni. Cuma lately..aku rasa sangat susah jadi perempuan. kalau dulu...bangun pagi, ikut suka hati dress code..tak payah bedak2 bagai...tup tap tup tap..dlm 10 minit dah boleh blah g keje. sekarang tengah training boleh la...sok bila dah settle training..kenalah bangun dua tiga jam awal sebab nak make up bla bla bla....adoi..benda paling malas!!!

dah la nak pakai make up tu...bukan boleh main conteng ikut suka hati je. semuanya ada style and teknik2 tersendiri. kalau tak...alamatnya jadi opera cina la den. since ada ramai yg pandai make up..dan aku pun ada cik Atuf Munirah (Myra)...at least takde la risau sangat. Myra boleh tolong2 adjustkan utk aku. ngee ngee~~~

bukan takat nak pakai make up je malas....tapi nak beli alat make up tu boleh buat aku demam. Foundation Mac ORIGINAL.....kalau takat beli pasar malam tak bolh ok. tu belum lagi concealer Loreal..lipstick ...blusher....eye shadow face shop...mak aih. boleh miskin gaji aku. Seksanya!! kan best kalau pergi keje simple2 takyah make up. Ceih!

Apa pun..semoga berjaya la utk aku membajetkan diri. adoi..


have to siap2 kemas. sok nak balik kg. Yeah!!!

Saturday, February 20, 2010

being away..again.

i am going to be away about few weeks without net. but soon i have the connection..i will update prinzessin.

Gonna miss you all so much too.




bye peep.




p/s: so busy with buat survey utk my baby B.C.

Friday, February 19, 2010

Nobody but u...

video



Serius terpengaruh dengan video clip lagu time aku pergi carefour lunch time tadi. Sampai skrang berlegar-legar dalam kepala!

Sangat mengantuk....nak tido sudah. Selamat melayan lagu ni! ekekekeh...







p/s :rini lawan UNO lagi..and aku no 1 yg UNO Game dulu! Yosh!!


nite peeps.

Am i Busy?



oklah...sangat-sangat busy dua tiga ari ni.






Busy main UNO kat tempat keje.





hehehehe...tadi berjaya kalahkan Dinesh. Dpt no 2 dan Dinesh no 7 (2nd last..okay!!). Sok...tak dapat main UNO,sbb sibuk loading barang. Tag team UNO takde....tapi best, sebab sok Cik Mas datang pejabat. ekekekekeh..

Monday, February 15, 2010

moving out and in...

Sedang sibuk berkemas-kemas nak pindah umah. tempat baru..dekat ngan tempat keje. tapi banyak benda nak kena pikir...utk few months ni..duit banyak habis utk umah..sewa umah dgn deposit..nak beli kelengkapan umah lagi...nak pindah lagi..macam-macam.

hidup baru nak stabil. at least dah mula pikul tanggungjawab yg lebih besar utk diri sendiri. Selama ni...asyik pikirkan keseronokan je. sekarang baru la macam-macam benda nak amik kira. Dah tak boleh dah nak bebankan mama dan abah. walaupun pocket money abah tetap akan bagi...tapi aku rasa dah tak wajar kalau aku amik memandangkan kedudukan aku sekarang mula baik.

Aish~~ bila nak pindah umah ni....macam-macam kena pikir. sakit jiwa jadinya!

love day..


14 feb ialah hari kekasih pada seluruh dunia. Tapi aku..aku tak penah raikannya. Malas dan menyemakkan otak. Sebab pada aku...aku tak perlukan specisifik satu hari utk aku nyatakan kasih sayang aku.

Yang paling penting...cara aku berkasih sayang adalah unik.

Aku dan dia..tiada panggilan istimewa. Tiada abang...tiada baby..darling sebagainya. Aku panggil dia "U" dan bahasakan diri "I". Kalau kelakar..kami sama-sama ketawa...dan kalau aku marah, nasib dia la kena dengar ceramah perdana aku. Dia kawan,sahabat, teman paling baik..paling bersabar..dan paling akrab dengan aku. Tidak pernah mengongkong aku..sentiasa memberikan galakan..semangat dan dorongan.

Aku tahu satu kelemahan dia..iaitu dia tak boleh tengok aku menangis. sebab dia juga akan menangis bila melihat aku menangis. Dia akan sentiasa berusaha memenuhi kehendak aku...dan memastikan apa yang aku inginkan tercapai walaupun dia terpaksa bergolok gadai dan mengikat perut.

Dan untuk apa yang dia berikan pada aku..aku tak perlukan hanya satu hari utk menghargainya kerana aku sayangkan dia...dengan cara aku sendiri.

Sunday, February 14, 2010

Sad...


Ayu akan ke Sydney esok...Sue, Philicia dan Joy pun dah sampai UK. Terasa sedih. Sepatutnya aku juga ke UK tahun lepas.

Tapi ada sebab-sebab aku tak sanggup pergi.

Mama.

Mama tak bape sihat. Kebelakangan ni...aku hanya pikirkan kesihatan mama. Abah pun sama...lately selalu demam-demam. Dan kerana itu...aku tak sanggup pergi. Tak sanggup nak berjauhan dengan diorg dalam keadaan begitu. Kalau apa-apa terjadi..aku yang akan menyesal seumur hidup.

Dan bak kata Kumar... " see the different....and do not be irritated becoz of something we can't get!"

Aku cuba utk positifkan minda..

Rezeki Allah tu tak siapa yang tahu. Mungkin bukan UK...tapi Empire Aussie. We will see later. to that moment.....just being PRESENT.

Monday, February 8, 2010

My B.B.

lepak'ing after site visit..

site visit to the hotel and shoplots..

Empire Essential

toilet...

double king bed

banquet hall..

view from essential room level 3

My Business centre... all in glass..huhu

The tower...

Dah seminggu kat tempat baru. Semua berjalan dgn lancar walaupun ada satu dua perkara yg dah dikenalpasti akan membawa masalah kemudian hari. Tapi tetap amik positif.

hujung bulan ni..akan berpindah. Tak lagi tinggal di shah alam..tapi move out ke tempat baru. umah baru..bilik baru...tempat keje baru..semua baru sempena tahun baru. Pre-opening ni...mmg agak sakit, but enjoyable. Good friends..colleague yg gila2... bos yg gang-ho sekepala... but still the profesionalisme is there.

well..still the same person hopefully, but with better life at better place in better year. Tak sabar tunggu my B.B. Glasses surrounding. Damn hell..it located in such a beautiful place at the tower. And yang paling best...staff ID card. Not same like others..coz our ID card seriously like a credit card. Touch je kat skrin....then dah bleh beli baju Zara ke Levis ke..atau makan kat mana2 outlet di dlm tower tu. Abesla...abes la gaji camni. huhuhu

Thursday, February 4, 2010

The Present Empire

" anytime you are unhappy in the present...
and want to enjoy more

It is time for you to learn from the past

Or to help create the future...." - Dr. Spencer.J


Learning from the past....to create future is by focusing on the present. Present,we give ourselves. Maybe we didnt realise...but we know it from youngest ages.

And coz of the present..here my stepping step now. Standing in front the present..looking for the simplicity... putting aside all the ironic emotion behind. How mile it might succeed..we dont have to think..but facing it when the time arrive. How simple...

again..facing the present..with a pray...bless and hope..may the success be mine now! Amin.