Saturday, December 31, 2011

Brand New Year

Hie.


Random update again.


New year just couple of hours only and some places already start with firework session. Staying in the urban area that occupied mostly by non-malay. it's good when mall just a walking distance from the house but somehow then it is suck and very tiring with jammed.



A lot of things happen this year...too much. Moving to new phase of life. A hectic carreer , owning a cute black "Iqi", won a 50" LED Plasma TV and a lots more. The bitter side of the world, met with accidents twice a year, losing a friend that i wish him to be among of my bestties, losses of maybank treats supplement, difficulties liase with authorities from Istana till cause lots of complication. Ya Allah, so much bittersweet this year. Yet,still enjoy the life.




Well..



Before i end this entry (with cliche way..as usual), Happy belated Old day to me. Officially became 26. And within few hours more, i shall be 27 this year. Oh gosh!






Hard to belive rite? Time flies so fast.








Ok-lah, need to grab my dinner and back with my lovely "Conceited detective " J-drama. Too much into Nagase. Mad with him and whatever character he act as. Yuichiro Sakuraba (Mukodono 2001) and Yuroi Kyosuke (Karei naru Spy) are my most favouritessssss!!!





Till here peeps. Shall be back for more.









Happy New Year 2012. All the best.





Kudos!









Bye.







p/s - New year resolution ...still looking for it! LOL


















Tuesday, December 13, 2011

Lovelia


How i wish i can turn back time....bck to where the pic was taken.



i missed the moment..



















feel already.Sigh~

Monday, December 12, 2011

sigh~


Hi!

Cuti hujung minggu dah abis. Esok kena balik keje. Sigh~

Tgh cari solution...nak pindah Photo Dept. Aku dah muak hadap supplement. Teramat tragis bila kena berhadapan dengan karenah orang Istana.

Well, aku dah tak tahu dah apa aku rasa...tapi macam ni la.

Masuk gaji nnt nak p cari mukodono. Rindu nak layan Nagase. hehehehe...

Sunday, December 11, 2011

Ayu e-Day


Selamat bertunang untuk Ayu.

Instead of being her official photographer...dah jadi mak andam terjun. However, congrates Ayu..!!

Monday, November 28, 2011

Wedding crasher

Not much update. Bla bla bla..as usual..bla bla..

Still same. busy with jobs, A lot of hanky panky in supplement need that required my passion and attention Sigh~ Such annoying and irritating! What to do..still need to face it. Aish~

Anyway..it's already school holiday. Busy will wedding invitation....few friends ending up their single life.Start a new chapter as husband-wife to someone. Pics above was taken at Zurah and Josh's wedding. Zurah is Hery's cousin and Hery is a friend of us (me and Hanif). Thanks to both of them (Hanif and Hery..coz last minute job they handed to me...) and for the first time i did this silly thing..crashed people wedding with jean and shirt instead of baju kurung. Dear God!

Well..thats it.

Oklah...such a boring update. erk!




Monday, November 21, 2011

Random update




Hei!

It's been a while and time really flies fast. Not much. Just recover from flu and fever.. having some argument with snobbish men.Somehow, it makes felt awkward with myself. Partially, i am losing part of myself.

Sigh..~

Getting old!

Can't wait for long vacation. Just counting the day. Desperately need a vacation or else it gonna turn me to zombie.maybe a cute zombie, with long nice hair... :)

Lately, my schedule not so tight. Spending most of my time upgrading photography skill. But, too lazy to do photo editting. few projects as well required my quality of time. Siggh~ (for second time)

Anyway, Malaysia win against Indonesia in Football match-SEA Game. Been waiting for the most precious moment...what else dude...been waiting for PM to declare public holiday! Then can go back to Penang *happy*

Horray!.....

ok..nuff at the moment. Got to go. Daa peeps!


** Caption : Picture was taken during EC festival in Publika.

Sunday, November 6, 2011

the other back of egg...

Life upside down! Sigh~

Thursday, November 3, 2011

Penat

Penat dan fed-up rasa. banyak sangat!

umur dah makin meningkat, baru sekarang terasa.


Monday, October 31, 2011

Weekender

Ahad - Oct 30th :Whitesnake Live in KL,Malaysia. Win 2 complimentary tix from JS then Ivan gave another 3 extra tixs. hoyeay!



Sabtu- Oct 29th : Road trip to Malacca.


Well..thats it! Closing for this weekend. October also soon to end up and November just at the corner.




Shall it be November rain after trajedi Oktober? Well..anyhow still looking forward for My December.

*wink*

Thursday, October 20, 2011

Lagi



Perjalanan...

Satu lagi kehilangan yang di rasai. Tapi kali ini cukup dalam untuk diceritakan.
Aku perlu kekuatan.

Hingga itu....hanya Al-Fatihah yang mampu kirimkan di angin lalu.

Sunday, October 16, 2011

Surat Hati


Selamat Pagi Hati,

Semalaman begitu sukar untuk aku melelapkan mata dan dalam masa yang sama, aku cuba untuk bertahan untuk tidak menangis. Hati, kau tak tahu apa yang aku rasa. Aku rasa bodoh;aku rasa takut; aku rasa keliru. Adakah kau rasa seperti mana yang aku rasa hinggakan membuatkan engkau berpaling dan mendiamkan diri dari aku??

Hati,
Aku tahu aku berbohong. Aku berbohong kerana menaggangap kau sebagai kawan dan saudara. Padahal,hakikatnya aku menyayangi kamu melebihi aku menyanyangi diriku. Aku menyanyangi kamu sebagai sebahagian dari diriku. Bersama kamu adalah perkara yang sangat menggembirakan hidupku.

Tapi Hati,
Baru-baru ini, aku mendapat beberapa perkhabaran.Khabar yang aku tidak mampu terima. Kehilangan demi kehilangan. Kematian...keguguran.Banyak perkara yang kamu tidak tahu tentang aku. Terlalu banyak. Aku pernah kehilangan..dan itu aku rasa kamu tahu. Saat aku menangis di sisimu dalam perjalanan pulang kerja. Kamu terdiam dan tak mampu kata apa. Aku tahu,sbb kamu juga pernah rasa kehilangan. Tapi sekurang-kurangnya...mummy masih lagi dekat denganmu.Sedangkan aku keseorangan di sini. Baru-baru ini juga,orang yang aku sayang dan anggap kakak,keguguran. Dia bercerita denganku tentang rintihannya tak sempat nak dukung baby. Aku jadi sedih. Hati,aku tahu kau tahu aku pernah menjalani operation. Tapi apa yang Kau tidak tahu,apa yang kawan sekerja kau lalui..aku dah lalui. Berbulan-bulan aku berkurung diri tak mampu terima kenyataan yang suatu hari nanti,aku tak mampu menjadi seorang ibu kesan dari pembedahan yang aku jalani dan bertapa potensinya aku untuk kehilangan sebelah lagi rahim aku. Kau tak pernah tahu,hati.Sebab aku tak tergamak nak bagitahu kau. Aku tau,kau sangat sukakan budak-budak dan aku pernah terdengar cerita kamu tentang anak-anak. Aku jadi sayu..da aku sedar aku tak layak untuk kamu kerana kekurangan aku.

Hati,
Aku masih lagi manusia biasa,biarpun aku tepis perasaan ini.Aku masih lagi cemburu bila kau bersama perempuan-perempuan lain.Kalau aku tak kenal,aku tak kisah.Tapi aku paham dan kenal jenis perempuan yang kau mula rapat.Perempuan yang mengata macam-macam pada diri kau sebelum kenal diri kamu yang sebenarnya. Bila aku bertanya, kau menafikan dan mula membuat jurang dengan aku. Hati,kau tahu betapa teruknya aku dengan tindakan kamu. Semalam, Iqi kemalangan. Aku mahu kamu berada di sisi aku,tapi...aku tahu,kamu tidak mungkin lagi akan bersama aku. Kamu telah mencipta jurang yang sangat besar untuk kamu dan aku. kamu mahu ruang, yer..aku akan belajar untuk memberi ruang yang kamu mahukan itu.

Hati,
Aku kecewa dan sekali lagi aku menangis. Aku harap selepas ini, aku akan benar-benar berhenti menangis dan dengan tegas sekali aku mampu membuang kamu dari kehidupan aku. Maksud aku...antara kita cuma kawan. Yer,kawan semata.

Hati...
Aku sentiasa mendoakan kegembiraan dan kebahagian kamu. Cuma itu saja yang mampu aku beri dari kejauhan. Semoga kau gembira hati. Untuk segala yang telah kau lakukan untuk aku, untuk setiap kegembiraan yang kamu kongsikan dengan aku,aku ucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga.

Sekian.



Yang benar,
-Seseorang yang mencintaimu seperti lagu cinta -

Saturday, October 15, 2011

Iqi's bad day

Oklah..satu demi satu perkara melanda. Hari ni mmg Iqi's bad day. Kesian Iqi.
Aku tak payah kata..tgk Iqi,hati sebak giler. Bape lama la pulak nak merepair sbadan dia..entahlah.
Nak tak nak..sepanjang petang aku kat IPK buat report..amek gambar..lalalala sebab nak merepair si dia.

Ya Allah,banyak sunggu dugaan yang Kau bagi sekarang ni?Aku terlalu senang..atau Kau terlalu sayangkan aku sampai setiap minit Kau hadiahkan aku dugaan supaya aku terus mengingatiMu?

Sedihnya tengok Iqi..lagi sedih daripada eksiden aritu.Esok last ada class..then nak anta Iqi kat service centre untuk repair. Tapi sementara nak tunggu insurans approve.......nak tukar itu dan ini... berjanggutlah jugak. nak kena menapak la gi office lepas ni.

Dulu g kerja je naik bus....balik tumpang pakcik Ben. skrang ni,orang tu macam hangin je kat aku...malas nak cakap banyak. Lagipun,dia nak ruang masa dia sendiri.

Entahlah...rasa cam nak berhenti je keje. Senang! Takyah sakitkan hati dia..dan hati sendiri pun tak sakit. Rasa cam nak quite..then sambung belajar full time. Huhuhu..pastu matilah jenuh nak membayar rumah la..bil..kad kredit ...kereta..lalalalalala.... Jenuh! mati mak den!

Hah! hati gelisah sungguh! betul la kata Abang Madi...mcm2.

Thursday, October 13, 2011

2012

Kepala dah sangat nak pecah. Planning untuk 2012 baru nak mula. Sungguh haru biru kehidupan.

Antara aku dan Ben,suddenly macam ada jurang antara kami. Pelik, tapi entah kenapa semakin hari,aku semakin janggal dengan dia. Mungkin perasaan aku saja kot.

Namun,aku tak nafikan...aku rindu masa bersama yang kami luangkan...Rasa sunyilah bila dengan keadaan begini.

tengoklah keadaan ni camana nnt. Buat masa ni...aku nak siapkan dulu tugasan aku. errrkk!

Wednesday, October 12, 2011

"The pieces don't fit here anymore..."

"Oh, it tears me up
I tried to hold on but it hurts too much
I tried to forgive but it's not enough
To make it all okay.."





Cuma doa yang mampu aku kirimkan di angin lalu buat Abang Am. Bohong kalau aku kata,kalau saat ini aku nak saja berada di sisi dia. Tapi itu adalah mustahil selepas apa yang terjadi. Aku yakin...apa yang aku rasa,itu juga yang Abang Am rasa. Namun, tiada apa yang boleh diperbetulkan lagi.

Aku telan rasa kesat ni. Aku tak tahu mana kekuatan aku hilang. Air mata mudah sangat mengalir.Banyak perkara yang mengingatkan aku pada Abang Am..semuanya aku cuba hindarkan.

Hari ni, aku ada hati ke hati dengan sorang brother kat Office aku. Aku tahu aku unfair..dan aku banyak moody lately. Tapi aku jadi janggal. Aku tak boleh biarkan rasa itu bertunas dan bertumbuh mekar. kalau boleh biar jer mati kat tengah jalan.

*Diam

Tetiba teringat kat Abang Am, waktu dengan Abang Am...aku mmg turun giler berat badan.Makan kurang sebab sesama diet. Pastu badminton la..futsal la.. mcm2.Skrang ni..hahaha..semua malas.

nampaknya kena amek balik semangat dengan Abang Am. Cukuplah semangat. Yang lebih tu..aku rasa dah sampai masanya aku lepaskan. Aku nak Abang Am gembira dan bahagia walaupun dengan siapa skrang ni.

Aku macam ni la. Aku bahagia. Cukup bahagia dengan kenangan sekejap dengan abang Am. Aku dah lepaskan dengan tenang. Cukuplah aku serabutkan diri aku dengan keje2 supplement aku.

Oklah..nak tido. Esok takmo sedih2..marah2. Nak tenangkan jiwa je.

bye!



Monday, October 10, 2011

Morrisey mode!


“I can chase you, and I can catch you,but there is nothing I can do to make you mine.”― Morrissey

It's totally trueeeeee!!

Okie dokie! too much of Morrisey and Cobain! Also too much of Axl Rose! Sikit-sikit Garry Moore, Bon Jov,Richie Sambora dengan Kasiser Chiefs. Lepas tu boleh plak pi melayan Patinggo ngan The Smith. memang mood ting tong ting la sikit.


Entahlah!

Thursday, October 6, 2011

Complimentary Items

Ok..dapat complimentary Colla Plus for 2 months...

and 2 tickets complimentary to Westlife Gravity Tour 2011, 7hb ni kat Bukit Jalil.
alahai..dah dekat sangat rumah munckhin aku yg sorang ni tapi dia pulak ada hal family. Sorang lg plak tak layan band2 lagu2 budak2 camni. katanya la. Myra plak nak pergi ..tapi dia ada project ngan kakak dia malam tu. Since semua pun bizi..aku pun cam malas la nak g. Biar jer la...

sayang sungguh...complimentary tickets tu. Orang lain susah payah nak beli..tapi yg dpt free malas plak nak g.

Nasib la...

Tuesday, October 4, 2011

Cinta Dalam Hati...



"Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku..."

Tuesday, September 27, 2011

If you walk away, everything will rain....



" I’ll pick up these broken pieces till I’m bleeding, if that’ll make it right..."

Sunday, September 25, 2011

Bila rasaku ini rasamu..

Aku harap,dia rasa apa yang aku rasa...

California King Bed..

Lagu di atas,berlegar-legar dalam kepala otak. Penyanyinya Rihanna,si gadis umbrella. Lagu tu takde kaitan dengan aku..cuma entah beat dan melody lagu itu asyik berlagu-lagu dalam kepala.

Satu malam beberapa hari yang lalu, aku berbual dengan angah. Kata angah,"Jangan mainkan hati orang.Tak baik!" aku cuma ketawa.

Tapi hari ini, aku tak tahu rasa apa. Hati mainkan aku. Hati buat aku jadi hilang arah. Hati buat aku rasa serba tak kena. Hati buatkan aku jd penakut. Pertama kali dalam sejarah,aku mengambil langkah "wait and see"

Gila dah kot! haha..

Serius,aku taktahu apa dah jadi dengan diri aku! huhu...

Wednesday, September 7, 2011

Come.As u are...

Aku kembali semula ke 11 tahun yang lalu..bila airmata kembali mengisi ruangan kehidupan.

Bezanya, dulu aku masih belajar. Justeru,rasa sedih itu terubat dengan hadirnya rakan-rakan.

Skrang.... aku sudah di alam pekerjaan dan rasa sedih itu tak mampu aku hindar biarpun dipenuhi dengan kesibukkan keje.

Sigh~

Apa yang aku rasa skrang...aku tak mampu nak zahirkan. Bukan di blog mahupun di hadapan rakan-rakan seperti kebiasaan yang aku lakukan.

Yer, aku memendam rasa. tak siapa tahu apa yg aku rasa masa ini.


Dan cara ini yg terbaik buat aku!

Saturday, September 3, 2011

My little baby boy!


Congratesss to adik on his engagement!


Nampaknya..kena keje keras lagi la pasni! hehehehe...

Friday, September 2, 2011

Lighters.

Wei!!!!

Takkan nak tunggu aku cakap,banggang! Orang dah kasi hint dah!!

Paham-paham sendiri!

Okeh.Bai!

Wednesday, August 31, 2011

Jar of Hearts...

Happy Eid Mubarak!
also Happy 54th Merdeka. .
.as well..happy birthday Mama! Love you so much.

Where shall i begin?!!

Raya as usually...after 11yrs ..still simple and meaningless to me. But this year...it different a bit since i have Iqy..Benji and Nabil that made my days.

First raya(semalam)...just went to Mak Chaq's house and then the whole nite dekat rumah Bapak. hehe...Bapak ngan mak dok bising dah. since adik dah nak bertunang this coming Saturday...aku still camni. Mak dah dok plan nak jodohkan aku dah kalau aku still tak bawak balik calon. Seb baik mama ngan abah cool ja. Tapi..mama pun dok bagi kias2 gak suruh kahwin.Mungkin mama taknak aku ikut jejak langkah arwah.

Tadi..mak lang mai..pun dok kalut pasal aku. Dah 26 thn tapi dok lagu tu gak. What else i can say..lucky..sbb bukan aku sorang ja yang kena. kengkawan aku yg sama remba ngan aku pun depa kena hinggar gak pasai takdak calon lagi. hehehe..so i am not alone da! hahaha...

Oh ya cakap pasal kawin..aku baru dapat perkhabaran yg Mr Chevy dah kawen dua-tiga bulan lepas. Ya Allah sungguh aku tak keep track langsung. heheh..Good2! Yob pun nak kawen dah bulan Jan ni. Lantak pi la..aku dah tak peduli dah pasai depa. Kalau Abang Am yang bernikah..mmg aku melalak la sikit kot. hahahaha...

Dari pagi pergi ke laut,
Mencari pari tidak terhenti
Rasa sayang telah berpaut;
Tapi si dia buat tak mengerti

Dalam hati ada taman,
Taman di isi si kumbang hati,
Bukan niat tak mahu berteman;
Sayangnya diri masih menanti.


Ceih berpantun! hahaha...


Just tunggu dan lihat. Kalau ada jodoh kami..ada-la. kalau takde nak buat camana!


Anyway...Selamat Hari Raya and Maaf ZAhir dan Batin ya all readers!

Bye.

Sunday, August 21, 2011

Curiosity Killed the Cat. But which Cat?

Hati ni tertanda tanya...siapa perempuang yg pernah berada dlm kehidupan dia yang lalu.Macam mana berjumpa...kenapa berpisah.

Tapi semuanya hampa. Aku tahu budak tu sekolah mana dan anak siapa...tapi selebihnya dia taknak cite. *Hampa *

Pagi ni tetiba layan lagu evergreen. Mood nak habiskan challenge 30 days masih tak kesampaian.

Oklah..nak siap. nak kuar dah!


bye.

Wednesday, August 17, 2011

Love is Cinta

Cinta itu penuh dgn pelbagai rasa. Manis,masin,masam, pahit..kelat dan segalanya. Buatkan perjalanan dari Selatan ke Utara bagai perjalanan dari One Utama ke The Curve..buatkan jammed terasa indah. Sakit jiwa mengenangkannya.

Cinta buat kita jadi pandai, bodoh,bengang..childish...cute ..huduh. 1001 rupa.


Boleh gila kalau di layan!

Saturday, August 13, 2011

never ending road..

"Jalan itu lurus. Tapi matahari hangat dan perjalanan kau panjang...." (suffian Abbas)


Very hard moment to go through. After such a headache MFO...followed by Maybank Treats and now Dining Out. In the mids of settling this issue (hope it can be solve!!). Last time,after we settlde perfectly Maybnk Treats for 2nd re-run, we all seriously fall sick and have to go leave. but now,with this kind of situation.. I do'nt really know when it will end and how it's going to end. Hope everything going to be fine soon and people start to forget it. Ya Allah, please help us.

Instead of this "boom" issue, also need to focus for Ad Hari Raya Do project. Thanks for the voting for chairperson seat. Hopefully,everything is going to be fine as well.

Badly need strength. Felt like throwing again. Dear God,plz help us.


Wednesday, August 10, 2011

Day 3 - Friendship Forever I

Day 3 Challenge - A picture of you and your friends.


BFF Forever!

Tuesday, August 9, 2011

Day 2 - Behind the name

Day 2 Challenge - The meaning behind your blog name.



-P-R-I-N-Z-E-S-S-I-N -


Prinzessin = Putri


Simple...hehehe



Y?








Sbb aku kan tuan putri....hahaha






Yer.....





Putri Alya!




Monday, August 8, 2011

Day 1- me & 15 interesting fact!

Day 1 Challenge - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.




01# From Penang.
02# Got 2 brothers (eldest & youngest)
03# hate make up!
04# Addicted to book and i love reading so much
05# Graduated MIS but now doing advert.
06# Own a car..and i named it as Iqy! hehe
07# Love to travel but lazy to drive
08# Got a car but usually will take bus to office!!
09# Hate shopping mall and only go to mall to grab new books & starbucks!
10# Addicted to starbuck Choc cream chips & Dark Mocha so much!
11# a very indecisive person
12# age already reach 1/4 of century but act like just finished PMR
13# Picky person
14# got a lot of boy friends (they are boy and my friend ya!) instead of girlfriend!
15# I'm not that interesting person!


Okeyh! done my 1st day challenge! Horray!

Bloq walking..and i found this...!

"30 Days Challenge"

it's simple, you need 30 days to complete the challenge. here's the challenge's list.

Day 1 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.
Day 2 - The meaning behind your blog name.
Day 3 - A picture of you and your friends.
Day 4 - A habit you wish that you didn't have.
Day 5 - A picture of somewhere you’ve been to.
Day 6 - Favorite super hero and why.
Day 7 - A picture of someone/something that has the biggest impact on you.
Day 8 - Short term goals for this month and why.
Day 9 - Something you’re proud of in the past few days.
Day 10 - Songs you listen to when you are happy, sad, bored, hyped, mad.
Day 11 - Another picture of you and your friends.
Day 12 - How you found out about blogger and why you made one.
Day 13 - A letter to someone who has hurt you recently.
Day 14 - A picture of you and your family.
Day 15 - Put your iPod on shuffle : first 10 songs that play.
Day 16 - Another picture of yourself.
Day 17 - Someone you would want to switch lives with for one day and why.
Day 18 - Plans/dreams/goals you have.
Day 19 - Nicknames you have and why do you have them.
Day 20 - Someone you see yourself marrying/being with in the future.
Day 21 - A picture of something that makes you happy.
Day 22 - What makes you different from everyone else.
Day 23 - Something you crave for a lot.
Day 24 - A letter to your parents.
Day 25 - What I would find in your bag.
Day 26 - What you think about your friends.
Day 27 - Why are you doing this 30 day challenge.
Day 28 - A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29 - In this past month, what have you learned?
Day 30 - Your favorite song.


Ok! 30 days ya! ganbatte...shall start now lorh. hehehe....


menanti!

Aku masih menanti.

Di sini...!

Saturday, August 6, 2011

I-Q-Y!


My lovely baby, Iqy!

Tuesday, August 2, 2011

tahun berganti tahun...

25 Disember 1999...

Dia dibunuh dengan kejam.

dan pada tarikh yg sama...aku dgn gembiranya meraikan hari lahir aku yg ke-14.


Bila aku pejamkan mata.. dah 11 tahun dia pergi. Meninggalkan keluarga tersayang. kalau dia masih ada...mesti usia dia dah 31 thn sekarang ni. Barangkali dah ada keluarga sendiri.. Tapi Allah lagi sayangkan dia.

* Sighhhhh~~

*pejamkan mata lagi!

Hari ini..dah masuk 2 ramadhan..cepat sungguh masa berputar. Bila masuk 15 ramadhan..genap sudah 10 thn arwah acik tinggalkan aku,mama dan family. Dan utk selama 9 tahun yg lepas ni..kami masih tak pernah gagal menanti kepulangan di malam raya. Mungkin dah terlalu terbiasa.

**Sigh~~

Dah 10 thn..tapi aku rasa mcm semuanya bagaikan baru semalam. Baru semalam aku habiskan SPM...baru semalam aku tamat pengajian di Uni..baru semalam aku kehilangan achik..baru semalam aku bergelumangan darah adik dan dikhabarkan adik tak dpt diselamatkan dlm kemalangan. Baru semalam..along putus tunang. semuanya bagaikan semalam.




Sekarang, aku semakin tidak jelas apa akan jd pd 10 thn akan datang!

Wednesday, July 27, 2011

Hampa hatiku..

Ok..masih tak berpijak di tanah!

5 min cemburu..5 min ketawa..lepas tu stress menjerit melalak..pastu ketawa balik! dah jd macam orang tak betul. Aku rasa aku dah kena sampuk! haahahaha....

Bodoh!




Tuesday, July 26, 2011

Hati sedang penat ..

Teringat dialog dalam satu drama," Cinta itu adalah penawar dan cinta itu jugalah racun. Cinta itu suka, cinta itu duka. Justeru itu sebagai manusia, kita kena kuat. Kerana cinta membuatkan manusia berdepan dengan seribu satu dugaan. Kerana cinta itu mengajar kita erti susah..tabah dan perjuangan..."

Allah ciptakan Adam sebagai khalifah pertama..dan kemudian dijadikan Hawa dari tulang rusuk kanan Adam bagi menemani Adam di dunia utk mengubat kesunyian dan menemani suka-duka Adam. Namun, hidup mereka tidaklah begitu bahagia. mereka di uji dengan pelbagai ujian apabila mereka perlu berpisah lantaran kekhilafan Adam dan Hawa.Mereka dibuang ke dunia yang dan perlu berjuang mengharungi dugaan sebelum dapat bersatu kembali. Mereka bersatu kembali kerana hidup Adam tidak akan lengkap tanpa Hawa. Ini kerana Hawa diciptakan dari sebahagian tubuh Adam,yang dekat dihati untuk dibelai, dimanjakan dan dikasihi.

Cinta Adam dan Hawa tidak sampai di situ sahaja, kemudian lahirnya generasi kedua Adam dan Siti Hawa. Benih kasih sayang Adam dan Hawa maka lahirlah dua pasang kembar, Qabil dan kembarnya Iqlima kemudian kembar kedua Qabil dan Lubuda. Kemudian, Qabil dikahwinkan dengan adik Habil,Lubuda dan Habil pula dikahwinkan dengan Iqlima. Namun, pernikahan itu ditentang hebat oleh Habil hinggalah tercetusnya pembunuhan pertama di muka bumi.

Bertapa cinta itu terlalu banyak membawa suka dan duka, dan bertapa terlalu banyak pengorbanan.. dan kesabaran diperlukan.

Cinta bagi aku masih terlalu jauh untuk diperkatakan. kerana aku sendiri tak yakin apa itu cinta. Aku masih lagi gagal membezakan cinta, kasih dan sayang. Usia aku bukanlah muda lagi, dah lebih suku abad. Tapi entah kenapa selama ini aku tidak pernah risaukan itu semua. Aku sibuk dengan kerjaya.Sibuk mengejar harta duniawi.

Dan sehingga hari ini..aku ada hampir semua. Ada rumah dan keperluan rumah yg lengkap (walaupun bukan rumah sendiri)..ada kereta hasil titik peluh sendiri...ada kerjaya yg tetap ..ada pelajaran..Alhamdullilah. Selama ini aku tidak pernah rasa kekurangan. Entah kenapa petang tadi...aku teringat perbualan aku dengan bro kat studio department aku. Soalan yang aku tak jangka. Soalan tentang Abang Ame.


Yer, dua tiga hari ini aku teringatkan dia. Dalam kesibukkan settlekan filler ad yang ada problem, sempat lagi bro tu tanya pasal aku dan Abang Ame. Tetiba aku rasa dunia aku bagaikan terhenti sekejap. Sekejap itu sudah cukup untuk menyedarkan aku yang selama ni..aku dah lama sangat membekukan hati,diri dan perasaan. Antara aku dan Abang Ame..dah hampir nak masuk 4 thn berlalu. Dia itu persinggahan sementara yang paling indah dalam hidup aku hinggakan aku bekukan hati aku. dan selama beberapa tahun itu juga, dah ramai hati lelaki yang aku sakitkan...yang aku kecewakan. Yang aku jadikan sandaran untuk aku bangun dan berpaut..kemudian apabila aku mula berjalan, aku buang mereka dari sisi.


Kemudian baru aku teringat. Hujung minggu ni, rombongan merisik untuk adik lelaki aku akan ke rumah pasangan dia. Dan pada raya ke-6 nanti...kira-kira sebulan lagi, adik aku akan bertunang. Bila mengingatkan itu, aku jadi ketawa sendiri. Dan aku terpikir, bagaimana kalau esok aku mati dan aku tak sempat kecapi kebahagian berumah tangga. Ada suami yang menjaga keselamatan..makan pakai ..sakit aku. Ada seseorang yang tidak akan membiarkan aku terluka..yang akan melindungi aku bila masa dan dimana aku berada. yang akan memimpin tangan aku ketika melintas jalan...yang akan memeluk aku ketika aku sedang dlm depressi..yang akan memandu kereta bila aku terlalu penat utk memandu pulang...yang akan memujuk aku makan ketika aku sibuk dengan kerja-kerja di pejabat. Yang setiap minitnya adalah aku. Yang meletakkan aku sebagai tanggungjawab dan amanah yang diwarisi dari kedua ibubapa aku. Dia yang membuatkan aku rasa selamat disisinya!

*Tarik nafas*

dalam hidup aku sebenarnya, aku dah cukup bertuah. Aku memang cukup kasih sayang. Bahkan mungkin juga melimpah ruah kasih sayang. kasih sayang dari mama,abah,along dan adik. Kasih sayang dari kawan-kawan. Siapa kata aku kurang kasih sayang.

"Tanya sama hati, Apa asal sayang?
Adakah tandanya nampak dipandang?.."


*tersenyum*


"Tanya sama hati,Pernahkah merindu?
Ingat masa lena,apa mimpimu?
Masa berjauhan...apa nan dikenangkan...
Bila difahamkan..Itulah sayang....."


*ketawa*


Aku rasa..aku dah cukup gila. Doktor cakap aku depression sebab isu Maybank Treats last week. Jiwa tertekan. Dan dalam keadaan aku sedemikian, aku tersentuh dengan tanggungjawab dan hati budi seseorang. Terserlah sangat kasih sayang dia kat aku. Dia buat aku rasa gembira macam aku dengan Abang Ame dulu. Bila terlalu banyak ketawa,kemudian aku jadi takut. Ada rasa cemburu menjengah hati diikuti pulak perasaan takut. Aku tak sanggup kehilangan sebagaimana aku hilang Abang Ame. Aku takut kalau aku bukakan hati ini seluasnya..kemudian dia kecewakan aku...aku takut ia jadi lebih teruk daripada apa yang aku lalui dengan Abang Ame.

*Ketawa lagi....*


Aku benci..kerana aku tak mampu nak keluarkan dia dari ingatan aku! Innalilah...Allah sedang menguji aku kala ni..


Tarik nafas dalam-dalam. mesti mama terkejut tgk keadaan aku ni. badan dah la susut... hidup oh hidup. Penat la...




Moga aku kuat hendaknya...!!!




Sunday, July 24, 2011

YMFT....

I wanna be your most favorite thing!






Saturday, July 16, 2011

Tanpamu ...





Dear the other half, grow old wth me, will you??

Monday, July 11, 2011

Serentak


Bermula 12 July sehingga 29 July 2011- akan berlaku rombakan besar-besaran dalam kehidupan aku.

Ye, besar sangat! Hinggakan ada rasa takut...gembira..gelisah...semua rasa itu bergumpal menjadi satu dan utk berdepan kesemua rasa itu aku perlukan keberanian. Berani tak bererti tidak takut...

Oh rombakan itu bukan bermaksud aku akan menamatkan zaman bujang. Oh tidak! Itu..kebarangkaliannya masih jauh, aku rasa.






...dan sehingga 1 Ramadhan, rakan-rakan..silalah bersabar dengan aku.




Thursday, July 7, 2011

PAR course and Kelly Moore!!

Dah lama tak update blog!

Busy sangat. Segala tentang supplement memang memeningkan kepala!

Buat masa sekarang, aku tgh attend course tentang Performance Appraisal review. Boring..but what to do. Compulsary utk attend. (Malangnya....) Tadi macam got alot of things to share here. Bajet nak story pasal so called "KPI" thingy....pasal appraisal....pasal rewarded and bonuses things...Sakali cam malas plak! hehe...

Anyway..thanks kat Mr H. Dia tunjukkan aku b-Hobo by Kelly More yg keluar dlm Star Byte spull out today! Demmit! nak sangatttttt!!! Tapi gila bapak mahal! Yang b-Hobo ni harga Rm560+. Giler la! tapi memang nice! hehehe...takde sesiapa ke nak kasi birthday gift kat aku? hahaha..boleh tak nak demand b-Hobo? hehehehe


Aku nak yang kaler hitam punya! hehehe....

Mungkin pada yang tengok..mesti kata aku giler nak beli handbag mahal2 cam ni. Nope. it's not becoz of handbag...but...sebab ni ialah beg camera!! tak caya?

Oklah..sila klik di sini : Kelly Moore.


Menarik bukan? Senanglah kalau aku nak bawa camera ke office bila aku kena amik gambar! hehe....



Tuesday, June 28, 2011

aviator hitam...

Aku cuba melelapkan mata. Namun gagal. ada suatu bayangan sedang mengetuk minda aku dan menyebabkan aku sukar utk lelap.

Bukan keputusan ujian yang aku terima petang td ....


Tapi renungan mata. yer...renungan di sebalik kaca mata hitam jenis aviator. Aku tidak pasti siapa yg menjadi tatapannya....tapi aku rasakan pandangan dan senyumannya di hulurkan buat aku.


yer aku. aku yakin utk aku. Akan tetapi...adakah ia membawa maksud yang sama seperti aku interpretasikan? atau ia hanya satu pandangan kosong tanpa sebarang maksud?



Aku tidak pernah mengenalinya...tapi entah kenapa aku rasakan bagai ada satu tarikan yg buatkan aku memerhatikannya.Pelik! dan aku tidak suka keadaan sedemikian...


Aku tertanda tanya...mungkinkah aku akan ketemu lagi dengannya? entahlah...





Monday, June 27, 2011

..................

rasa down yg teramat sangat...dan perut yg sangat cramp!


dan jika ada..



perkataan yg boleh menggambarkan betapa keterlaluan amat sedih,pedih dan terlukanya aku..




jadi.... itulah aku..

Sunday, June 26, 2011

testing testing...

Esok test! Kalau orang lain boleh buat kenapa aku tak boleh buat?!!!!


Gudluck!


bye. nak p pasar malam!

Monday, June 20, 2011

and the memories remain....

Being honest..i never shut the door yet.

And suddenly,it came & knock the door.


After a couple of years..and again...the tear still fall down.





Ya Allah..i felt so weak this time. Give me Your bless..Your strength.. let me be my self again.

me

just want to be away from box for while. forget all bout boxes and stupid demands of need.

for a while, i just wanna be me.




just the one.myself!


















tired and torn!

Monday, June 13, 2011

hari sumpah seranah se-Tan.

Aku rasa...ni entry marah aku selepas beberapa lama tak betul-betul marah.

Ok..mukadimah cite.

Kalau sekarang orang semua tergila-gilakan Aaron Aziz dgn watak Seth Tan dalam cite Nora Elena, aku plak tgh benggang dgn seorang kawan sekerja aku yg bernama Tan. Disebabkan fenomena Seth Tan kian berleluasa skrang..maka aku pun memanggilnya Se-Tan!

Kes pertama....cakap besar tak boleh blah. Brag bla..bla..bla...duduk Aussie ....pong pang pom pang. Sekali Sok Gin tanya bape lama...tak sampai setahun. Padahal Sok Gin duduk Melbourne dah 5 tahun. bodoh pertama...

bodoh kedua...bab gaji. Kalau gaji dah RM1800...tak payah la nak cakap RM2800. Lepas tu dah 2 bulan keje...haram satu keje tak tau. Bila meeting exec, bleh plak "not advice able to put me there..." ko siapa? manager ke?? Aku dah lah bizi dengan segala jadah keje aku...ko tambah plak keje ko. Alang-alang aku ngan team aku elok2 buat keje...tak pasal jadi bahan sumpah seranah aku.


bodoh ketiga...yang paling aku benggang pasal gunting aku. Gunting warna biru aku hilang. so aku malas nak ingat dah kejadian pagi tadi. mmg dpt bab* la ngan aku sehari suntuk sbb aku benggang orang amek barang aku. Pastu mengaku barang sendiri..sampai bleh offer lagi nak pakai amek la. Hello..what the fucck.pig! Sebab aku dah tak tahan sangat benggang..mmg sehari suntuk aku sibuk menyumpah dia jadi kerbau pendek!


Bila time event dept petang td..ko bleh buka beg aku! mmg sangat haram jad** sungguh! daripada aku cool down..mmg aku naik hangin semula! Time event berjalan...muka kejap je pastu blah balik. hello!!! ko mmg cam sial! pastu ada lagi hati nak minta gaji sampai 3k. ko bleh berangan sampai mati!

kesimpulannya ko mmg bab* set-Tan!!




geramnya!!!!

Tuesday, May 31, 2011

// Years from now...




....

What will I be years from now
What will I wear, how will I look
I think too much, I think too much

Sometimes it is scary over thinking
What you have or haven't done
You think too much, you think too much

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And the star much shine
The colours seem so blurry

Will I end up all alone
Without a shoulder to cry on

What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will have you

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And neglect most people who
Seems so worthy

Monday, May 30, 2011

// i am




Floating....trippy!

Terasa mingu yang panjang di sebabkan demam panas! Hari ni dah MC...mayb esok EL lagi..bergantung kepada keadaan. Tapi badan macam tak ok sangat..boleh pitam dekat mana-mana. Tak berani nak push sangat!

tak tau nak post apa...just doakan aku baik demam dgn cepat!

bye.




Tuesday, May 24, 2011

//Along

Lagu tema: Creep (Radiohead)


Aku lahir dalam keluarga yang miskin adik-beradik. Aku cuma ada seorang abang yang aku panggil "Along" dan seorang adik lelaki yg aku panggil "adik". Yerp, aku satu-satunya anak perempuan dan anak kedua.Justeru itu, tidak hairanlah aku memang rapat dengan adik-beradik aku.

Along aku, tidaklah berpendidikan tinggi seperti aku...dan juga tidaklah banyak cakap seperti aku. Along memang abang yg sangat pendiam. Contra abes dgn aku dan adik. along seorang penyabar..which is aku langsung tak. Aku dan adik lebih kurang ar...panas baran, pemarah..mmg contra dengan along.

Tapi satu yg pastinya..along mmg berbakat dalam music. Dia boleh main bermacam-macam alat music...gitar..keyboard..piano. Cuma violin....saxophone...Er hu...sape... je la kot tak bape nak boleh.

Lepas tamat belajar, along mula berkerja di Genting Highland. Bila berjauhan..kami mmg rapat. Jarak mengajar kami menghargai satu sama lain. Selepas 5 tahun along di Pahang, then along nekad balik semula tinggal bersama kami. Sepanjang aku belajar, along antara yang paling banyak membantu aku dari segi kewangan. Maklumlah..nak beli macam-macam..nak minta abah takut. Waktu aku belajar..abah mmg garang dan tegas habis dalam soal pelajaran dan makanan. Bukan boleh beli sebarangan barang je. Tapi along..rakan kongsi gelap terbaek setiap kali aku nak makan apa-apa..nak g mana2..atau nak beli apa2. Along memang abang yang terbaik!

Tahun lepas...along kahwin selepas beberapa kali putus cinta dan pernah putus tunang...along berjumpa jodoh dengan orang Johor. Waktu along kahwin..aku dah melangkah ke alam perkerjaan. Baru menyesuaikan diri dgn dunia kerja. Tak banyak yang aku boleh bantu..bahkan waktu akad nikah along juga aku tak dapat pergi memandangkan aku tak dapat cuti. Sedih..cuma doa je mampu aku kirimkan. Selepas along kahwin dan belum sempat nak tarik nafas lega dah berhabis duit utk majlis kahwin, Allah kurniakan Aisya Fatihah dalam kehidupan kami. Si kecik yang adorable dan gedik tu. Cuma sayangnya, Along dalam keadaan menyesuaikan diri dengan kehidupan perkahwinan. Segala simpanan habis kerana belanje kahwin. Kemudian, Fatihah pula lahir tak cukup bulan. Kuasa Allah...6 bulan setgh,..tapi Fatihah mmg nampak cam baby normal. Sihat dan berat! Along mmg strungle habis dengan kehidupan. Macam-macam masalah timbul. kadang-kadang aku tak tahu macam mana nak tolong.

Bila aku tgk kehidupan along selepas kahwin...aku jadi takut. Aku taknak jd macam along.. mentally..yes along bersedia utk kahwin..tapi dari segi tanggungjawab, aku rasa along masih lagi dalam proses mencari diri. adakalanya along seakan-akan floating. melihatkan along...buatkan aku banyak terfikir. Fikir tentang kehidupan.

Dunia sekarang...segalanya tentang duit. Dan aku rasa...aku masih lagi terkapai-kapai mencari diri. Aku masih lagi dalam proses menyesuaikan diri dgn perkerjaan aku. Aku masih belum bersedia nak pikul tanggungjawab utk berkeluarga. Aku rasa banyak lagi perkara dan tanggungjawab aku yang masih terhutang. Justeru itu..aku taknak sia-siakan masa yang ada. Aku taknak aku menyesal kemudian hari. Bukan isunya aku memilih..isunya tanggungjawab. Ya, tanggungjawab perlulah di tanggung..atau kemudian hari terpaksa berjawab di akhirat!


Kahwin mmg seronok..tanggungjawab tak seronok. Sebab yang pasti..aku tak sanggup nak buat pengorbanan. Perkahwinan itu menuntut pengorbanan! Aku belum bersedia lagi utk itu..aku tak puas lagi bermanja dengan mama & abah dan buat masa sekrang..aku senang macam ni. Aku bukan menolak cinta & perkahwinan..cuma aku belum ke arah itu buat masa sekarang.


Apa yang aku nampak ialah dari sudut pandangan aku. Mungkin berbeza dengan sudut pandangan orang lain. Aku tak kata mereka salah. Di sini, isunya aku bukan mereka atau sesiapa.


Walau apa pun...along adalah abang yang terbaik yang aku ada! Dan aku bersyukur pada Allah..sbb dikurniakan abah...mama...along....dan adik yg sentiasa menyanyangi aku walau dalam apa pun keadaan!



Saturday, May 21, 2011

Kehidupan

Hai...

Apa khabar?! Aku?? Hati aku sihat..sejahtera.


Untuk seketika ini aku hidup sebagai manusia normal. Rutin aku seharian seperti biasa bangun tido-keje-lunch-keje-balik-dinner-tido. dan weekend pula akan menjadi sungguh bermakna bila diisikan dgn aktiviti tido, makan dan mengemas rumah. Bila dapat gaji, keluar shopping..jalan-jalan, amek gambar dan membeli buku. Start June, jadual aku pack sikit sbb aku akan bizi dgn class aku.

Kisah hati? Pun sama juga. Buat masa sekarang ni..aku senang begini.


Kerja..erm...aku tak ada masalah dengan rakan-rakan sekerja.Alhamdullilah..semua pun membantu. Tapi aku masih lagi dalam proses menyesuaikan diri dengan tugas aku skrang. Bukan senang bila aku sorang kena in-charge utk satu pullout yg kita panggil supplement. Mana nak ingat segala kod class..date..sub-editor,yg itu yg ini...Ya Allah. Moga Allah bagi aku kekuatan dalam mengharungi tugasan aku.


huh...update yg bosan kan ttg aku? Well...

Tak tahu dah nak tulis apa. Aku tgh tunggu July datang. Lepas July..dah August! Aku dah tak sabar nak cuti raya panjang2. hahahahhahaha....

Sunday, May 15, 2011

Warni-warna...





Kehidupan penuh warna-warni....

Sunday, May 8, 2011

Al-fatihah

Sila klik di sini sebelum membaca entry ini: Three Soldiers killed in car crash.

Aku rasa...ramai yg dah tahu pasal kes ini. Malah medapat liputan semua siaran berita di televisyen dan juga suratkhabar.

3 lelaki yang terkorban...salah satunya ialah saudara terdekat aku dan keluarga.Budak perempuan yang bersama mereka yang dilaporkan masih koma,telah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir petang td.

Jenazah arwah Din dah pun selamat dikebumikan petang tadi. Aku tak dapat balik...jadi dari mama, aku dapat tahu keadaan jenazah mmg teruk. Nak buat camana, itu janji dia dengan Allah. Dah sampai masanya dia kembali menghadap penciptaNya. Semoga arwah di cucuri rahmat hendakNya.


Al-fatihah kepada arwah Afdhaluddin Azahari.








* Aku rasa...aku rindu sangat pada mereka2 yang dah lama tinggalkan aku kerana mengadap panggilan Ilahi....!!

Tuesday, May 3, 2011

//makna hidup

Penat sangat. First day and first time berpuasa di office. Hidup lintang pukang hari ni. meeting..restructure itu ini...macam-macam la! Tak terkata!

Saja terpikir nak ganti puasa...lepas tu kalau ada rezeki dan di panjangkan umur.,.nak buat puasa sunat..then sambung puasa sunat rejab,syabaan diikuti puasa wajib ramadhan dan last puasa 6. Suddenly rasa nak kejar pahala...sambil belajar mencari makna hidup.

Walaupun hampir nak pengsan petang tadi, tapi berjaya gak puasa sampai habis. Dah la bersahur pun dua gelas fresh milk dgn meggi...pastu buka puasa pun ngan fresh milk again. Alhamdullilah! Syukur dengan apa yang ada.

Bila berpuasa ni...bukan sahaja bagus utk kesihatan, tapi mengajar diri menjaga kuat..mental dan fizikal. ajar jadi penyabar. so..banyak pahala yang kita dapat berkat dari puasa. selain itu, ia juga bagus utk menurunkan berat badan dan menyimpan duit!

Aku tak tahu apa yang orang lain rasa...tapi pada aku bahang ramadhan tu makin dekat. Ramadhan kali ni..insyaallah..aku nak cuba khatam al-quran dan juga taknak miss terawih. Mudah-mudahan!

Yeay! tak sabar nak tunggu ramadhan!

Sunday, May 1, 2011

//Ingatan


Banyak perkara nak tulis..tapi dah mula rasa pelik sangat nak menulis.


Cuma, teringat pada beberapa manusia yang pernah singgah dalam hidup aku. Amy dah bahagia dgn anak sorang,Syidi..masih lagi mencari cinta sejati...C-Vy akan berkahwin cuti sekolah ni...Niz entah hilang ke mana.....Hasif gembira dengan cinta yg dimiliki setelah lama menanti, dan semestinya aku tak boleh lupakan Abang Ame. kejap tak kejap...dah beberapa tahun berlalu, abang Ame pun semestinya dah bahagia dgn Si kurus Natalie. aku? entahlah..nak kata tak bahagia, bahagia la juga..tapi macam ada sesuatu yang terkurang dalam kehidupan aku.

Aku teringat saat aku dgn Abg Ame..rasa hidup sangat gembira. Penuh gelak tawa. Setiap pagi ada panggilan telefon kejut subuh..setiap dalam perjalanan mesti ditemani dgn panggilan supaya aku tak keseorangan bila balik ke rumah. Masa lunch...pasti ada tukang bebel suruh makan padahal diri sendiri pun makan bihun goreng sebab nak diet! Malam pulak ada phone call, webcam dan lain-lain. Jadi manja sebab terlalu dimanjakan.

Sayangnya cinta tu bukan milik kami...aku tak mungkin lupa, 1 Ogos...semuanya berubah. Berubah sekali bila semuanya berakhir macam tu sahaja. Aku tahu hati dia sakit..bahkan hati aku juga sakit. Tapi, mungkin itu yang terbaik buat aku dan dia. Malam tu, aku lari ke rumah cik Indah kat Serdang sebab nak rawat hati luka. 3 jam berendam dalam kolam renang umah Cik Indah sebab kononnya taknak menangis. 2 ari aku kat umah Indah, mmg lah takde apa2 sebab umah orang. Malu dowh nak nangis kat umah makcik dia... Tapi ari ke-3, mmg burst giler. Sampaikan Mr Bos Encik Azrin pun dah naik takut ngan aku. Masuk kereta je nanges, tgh buat keje pun nanges...hadap pc pun nanges. Paling teruk bila dengar lagu I'll be-Edward Mccain. Giler babi aku boleh menangis. Sampaikan bos bawa makan cendol nak pujuk. hahaha..last-last sekali, aku amek keputusan berhenti keje je.

Macam-macam perasaan aku rasa sewaktu bersama Abang Ame. kelakar...sedih tawa pilu sendu. Tapi jauh disudut hati aku, aku syukur....aku diberikan kebahagian biarpun sekejap saja dgn abg Ame. Entah kenapa....arini secebis ingatan melayang buat abang Ame. Sekadar ingatan dan aku harap ingatan itu tak menggangu kebahagian abang Ame dan Natalie. Mungkin sbb byk sangat dengar lagu Kisah hati sampai teringat-ingat kat Abang Ame.

Aku rasa....cukuplah takat ini ingatan aku pada abg Ame. Lagi lama..hati sendiri yang parah!

perlu tido dengan segera!


oh ya..Remy Ishak sangat hensem sehari dua ni di mata aku! hahaha

Friday, April 29, 2011

//Kisah Hati



Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya.....

*Time to wake-up from long sleep. Fairy tale already end up!

Friday, April 22, 2011

//Cutie Pie


-Love this picture so much eventhough Shub tutup mata..hehe!-

Tuesday, April 19, 2011

Nicholas Spark:

"love, I've come to understand is more than three words mumbled before bedtime."

Sunday, April 17, 2011

Smells like teen spirits..



it is almost middle of year....


Meaning to say...




Time flies so fast. I am 26 yrs old this year...and soon to be 27 yrs ...but yet still people said aku baru abes SPM. Am i so obviously looks like SPM leavers?? Dear God....how i wish too. ngee...


haha...entri merepek sambil layan Dr Dre. ehehehehe...


p/s: i need a doctor!!!

Saturday, April 16, 2011

Akmal Tan Sri Akhbar...




Antara Akmal Tan Sri Akhbar, Benji atau Kapten Iman...siapalah yang Nia (Dania) akan pilih? Dalam season 3 aku mmg suka sangat kat Akmal Tan Sri Akhbar. Tapi...kalau ikutkan..aku suka sangat Captain Iman yg dalam season 1 yang dilakonkan oleh Remy Ishak. Zed Zaidi ni kureng sikit...

Dear God,bila la nak ending. cepat la sikit habis. Nak sangat tau sapa yg Dania pilih. Hopefully Akmal!! hehehe..suka sangat kat Akmal..

Wednesday, April 13, 2011

//The show goes on...

Hye..

I am just not me. kinda slipped a bit from my track. Need to be back on track.

Ya Allah..


this is so painful!


Thanks..tapi entry ni takde kaitan dgn tajuk post.

Bye.


Tuesday, April 12, 2011

Man proposes at Bruno Mars concert

(read more,plz click @ Man proposes at Bruno Mars concert )

(Sumber pic: Curi dari profile FB Benji)


Isn't that cute?? And i was there as well...walawei..so romantic!!! Lucky girl...i wish i am the one who being propose at his concert.Time tu plak...Mr Peter Gene hernandez a.k.a Bruno Mars tu tgh nyanyi lagu Just the way you are atau Marry You...Pergh! Marvellous!!!


So cuteeeee~~~!!!!!!!!


Super melting!! hehehe...

*Yeay!


Monday, April 11, 2011

//Doo-Woops & Hooligan Tour

It's 10 April....the day that we been waiting so long!!

* Ben and Me...*

*Myra's friend,Myra and me before the show...*

*Myra and me....*

It started with opening act performance by Mizz Nina!! Quite awesome..specially...when she sang What You Waiting For..

Then...

People start screaming like hell..when he, Mr BM (Bruno Mars) entered to stage...and his 1st song is my bloody hell fav all time...hahaha..


Billie Jean not my lover...followed by Marry you and Lazy Song. well i'm not that fan for Lazy Song..but..layan je la..!!!




His best song...!!!


"Nothing on you...baby!!!.."


I wanna be billionaire so freaking bad...


almost at the end....and people start screaming and jumping. Me as well!! yeah!!!



and the last song..hehhe

He sang almost an album...except takde lagu Talkin' to the moon and Girls in the window. Lagu Liquor stores blues also 1 of my fav...tapi cam dah banyak sangat video nak letak....


Showcase ended at almost 11 pm...and it's like super freaking jammed.And me as well..super freaking tired...jump and jump...shouting and singing... habis sume lagu...hahaha.....Love it. Such a worth show. Dah macam terpikir nak pergi Philippine untuk concert dia kat Asia.


Thanks for Ivan and Sukhbir yang bersusah payah dapatkan ticket utk aku...best seat ever!!!! Ok...already chup for his coming concert at Ivan! hehehehehe....



Hell ya..feel like dreaming!! can i have somebody so (super duper) romantic like him?? can?? plzzz....!!! Plzzz....Plzzz!!!! hehehehe...


Oh ya..although it is super fun...but Mel was not there. She still not feeling well yet, so Mel place being replace by Myra's friend. But however,we stil super duper enjoy the show!!!!


Love You Bruno Mars...hehehe

Sunday, April 10, 2011

‎"Tonight’s the night night, Let’s live it up...."

"You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh...."


Hello peeps...

Today is Bruno Mars's day! Can't wait for it!! Hope it's going to be super fun! (Hopefully)


Oh ya...hope Melissa going to be fine and well ...so we all can enjoy the show together!! Yeah!!





c ya later . Bye.

Tuesday, April 5, 2011

//Latest

Nothing much update...

Cuma..i'm losing another person i love most. Tok Maliah dah dijemput menghadap Ilahi. I dont know how to express it...but for time being...is good i can hide it and pretend like nothing happen. Laugh and smile as usual...but i know its so painful.

As time flying so fast....it's already 2 months being in Star. So far, alhamdullilah...everything on my side.Lucky to have a very supportive friends. Still in the learning process...hopefully can cope everything.

Well not much update. I think so far life is just fine. Keep myself busy with work and diet thingy.



Hope everything fine...insyaallah.



What else ya....just pray for my late gramp. Moga Allah tempatkan beliau di kalangan orang yang beriman. Suddenly i felt so empty....felt like losing someone. And right now...i miss my late uncle so much. Dah lama sangat tak menjengah pusara...


Entahlah..i felt so worst now..but i pretend to be good i guess.



nuf said..need to go. Daa..

Saturday, March 19, 2011

Easier access to books via the vending machine...


For further story....click here: Vending Machine


Should i say idiot or stupid.

Kalau ada perkataan yg menunjukkan lebih bodoh dan banggang....please put it here.



Ridiculous and nonsense. MPH are going to have book vending machine in Malaysia? Oh MY GOD!! In Malaysia with higher attitude in vandalism? Bape banyak vending machine kat Malaysia yg berfungsi compare to yang dah rosak.


Namun yang jelas,apa aku nampak ialah pengurangan tenaga kerja yang cuba dilakukan. Bayangkanlah...harga sebuah vending machine bodoh ni adalah bersamaan dengan gaji 10 org young executive dia sana...atau bersamaan 25 or 30 org CSA dia sana. OMG!!!



Yang lebih buat aku terkejut..person in charge yang handle benda ni ..merupakan org yg tersangat aku kenal. OH MY GOD! so pity of him....nampak sangat tak boleh survive.



Frustrated sungguh....they start being ridiculous. Percaya la...soon to be...diorg akan ikut jejak Borders di US. After that...bye2 la MPH.




Stupido la la sungguh!

Friday, March 18, 2011

//Indicator

When i woke up yesterday..i realized that my bad side are more than the good side.






It is an indicator....



A sign...that i'm not yet ready....









for marriage!




Sekian,terima kasih. Aku takmau kawin lagi!











drama queen lagi!















Bye2!

Sunday, March 13, 2011

//the other side....

hi Bruno Mars...c ya later ya!


Thanks to my munchkin a.k.a my super big brother,Sukh and Mr. Ivan for the tix.



Myra..Benji and Melissa...we shall have fun together! wachhhhaaa,..cant wait for that!







Ritetow babe....start hafal lirik lagu! muahahaha....